RUČNÍK V JEDNODUCHÉM DÁRKOVÉM BALENÍ

LETOŠNÍ HIT OBÝVACÍCH POKOJŮ
7.6.2018
RYCHLÉ A LEHKÉ LETNÍ OBĚDY
12.6.2018

Ručníky patří k potřebné a sympatické vybavě domácnosti. Statické zařízení našich koupelen dokážou osvěžit barvami, které se mohou často obměňovat, a strohým plochám dodávají měkkost i strukturu.

Nadýchané ručníky a rozměrné osušky vnášejí do koupelny pocity komfortu a pohodlí. Stačí se jen zabalit a blaženě relaxovat. Jsou to chvíle spojené s klidem a intimitou, kdy se také konečně chvíli věnujeme sami sobě.

Barevné plánování koupelny bývá nejčastěji řešené bílou barvou vnášející do prostoru čistotu. Samotná bílá však vypadá příliš sterilně; lépe vynikne na pozadí světlých krémových odstínů. Barevný akcent textilií je tu pak náramně vítaným kontrastem. Přidejte sem vínovou, žlutou, nebo jemnější valéry hnědé. Hluboké odstíny kamene a betonu, vévodící současným moderním minimalisticky pojatým koupelnám, jsou praktické a působivé, ale vyznívají poněkud tvrdě a chladně. Do prostoru přimíchejte správné odstíny modré, zelené i jemně fialové barvy textilií. Celek nebude působit tak neutrálně. Přidáte mu elegantně vyváženou živost nebo naopak dotek zenového přírodního klidu.

Ručníky považuji za vítaný dárek pro okruh nejbližších přátel a pro rodinné příslušníky. Znáte-li dobře styl jejich koupelnového vybavení, určitě uděláte radost. Je to dárek víceméně osobní, takže můžete přidat i trošku nápaditosti. Hodí-li se vám k dárku přibalit trochu kosmetiky, mám tu jednoduchý nápad, který vás zdrží méně, než balení do dárkového papíru.

A ještě jedna zajímavá informace - pokud se v těchto vedrech chystáte k vodě, máme pro vás úžasný výběr pestrých plážových osušek pro děti i dospělé. Nenechte si je ujít!

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA DÁRKOVOU KAZETU

Zvolila jsem pevnější papírovou krabici kruhového základu a ručníkem jsem jednoduše obalila její spodní část. Víčko se do aranžmá nehodí, ale věnujte ho nenápadně mimo. Celistvá dárková krabice se v domácnosti také bude hodit. Celkem si připravte:

  • bavlněný ručník klasických rozměrů 50 × 90-100 cm
  • papírovou krabici o průměru 18-20 cm
  • kosmetiku dle vlastního výběru
  • špendlíky s hlavičkou
  • dekorační stuhu v délce 90 cm

Z krabice odložte víko a spodní část omotejte složeným ručníkem. Ručník nejprve položte před sebe a podélně ho přeložte na třetiny nebo na čtvrtiny, podle toho, jak je krabice vysoká. Pruh dole zarovnejte s dnem krabice, a začněte ji omotávat. Nahoře ručník nechte přesahovat, aby schoval okraj papírového pláště.

Čím je ručník huňatější, tím bude složený pruh robustnější. Ručník bude mít tendenci se rozmotat, takže otevřený okraj bude zapotřebí nenápadně sešpendlit. Celek převažte stuhou, aby pěkně držel pohromadě.

CELEK UDRŽÍ STUHA A PÁR ŠPENDLÍKŮ

Když krabice s naaranžovaným ručníkem dobře drží, otočte si ji dekorační bordurou před sebe. Většina ručníků je nějak zdobená - výšivkou, aplikací, nebo saténovými stužkami, jako je tomu u ručníků s nimiž jsem pracovala, takže toho využijte. Mašli umístěte na stranu, kde složený pruh končí, ještě lépe ho tak upevníte. Teprve nyní naaranžujte obsah do krabice. Dno lze vyložit žínkami, kouskem saténu a pod. Máte-li dostatečně velký kus celofánu, celý dárek do něj zabalte a přiložte pěkné věnování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.