ROZMAZLUJME SE

4x NEJSKVĚLEJŠÍ BRAMBORY
30.1.2018
ČAJ S BRUSINKAMI A ZÁZVOREM PROTI NACHLAZENÍ
1.2.2018

Týká se to nás všech, ale dnes se budeme věnovat ženám. Na našem e-shopu totiž naleznete spoustu příjemných věcí pro radost i užitek.

Ptáte se, proč si udělat radost? Protože malátnost, která obvykle provází měsíc únor, je vydatná a každoročně nás docela rozhodí. Na jedné straně ještě vězíme v zimním spánku, na druhé straně nás to táhne ven, k aktivitám. Ovšem chybí nám energie, sluneční paprsky a dostatek vitaminů.

Nezbývá, než se zamyslet, co jíme, zda dostatečně spíme a co děláme pro svou duševní pohodu. Hodně se dnes mluví o ekoterapii. Lapidárně řečeno jde o to, trávit co nejvíce času v přírodě nebo alespoň v krátkých chvilkách mnohem intenzivněji prožívat to, co vidíme a cítíme kolem sebe. Je to zvláštní, ale mnozí s nás se tomu musejí naučit. Možná pro začátek obejměte strom, a chvilku na nic nemyslete. Příroda má neskutečně silnou ozdravnou schopnost, takže udělejte cokoli příjemného pro svou psychickou stabilitu. A nezapomeňte se přitom zachumlat do teplé beránčí deky. I v zimě je krásně – třeba u ledového rybníka.

vyvolano na web

Ještě jedna berlička je tu – vyhraďte si den jenom pro sebe a udělejte si nějakou radost. Třeba dobrým jídlem, zajímavou knížkou, hebkým povlečením z mikroplyše, novým parfémem. Prostě tím, co vás dokáže vytrhnout z letargie. Možná se vám svět bude zdát hned hezčí.

  • Oboustranné deky s beránkem jsou úžasnými parťáky pro zimní období. Zahřejí vás večer u televize, můžete v nich spát, protože jsou prací. Soupravy obsahují také povlak na polštář, aby vaše ložnice byla hezká a pohodlná. A pokud se vypravíte na zimní obhlídku svých chat a chalup, nezapomeňte si deky naložit do auta. Zabalte se do nich a klidně si udělejte venkovní piknik.
  • Teplo od nohou – Zima ještě nekončí, a jestliže vám Ježíšek nenadělil pořádné bačkory nebo chlupaté pantofle, na nic nečekejte a opatřete si je samy. Vážně je ještě užijete. Být v teple patří k základnímu pocitu tělesné spokojenosti.
  • Pořiďte si něco holčičího – Třeba náhrdelník nebo náramek s magnety. Špetka marnivosti bývá výrazně burcujícím kořením.
  • I praktické věci potěší – Například nová taška do práce, která nepromokne v předjarním počasí, ale také deštník, když už ten starý nedělá parádu. Vyberte si třeba puntíky, které nenechají nikoho na pochybách, že máte esprit.
  • Pro chvilky pohody – k nim neodmyslitelně patří pěkná domácí zákoutí. Zvláště květinové dekorace milujeme nejvíc. Dříve, než všechno pokvete, vytvořte si doma aranžmá z umělých květin. Proč ne? Živé květy jimi nenahradíte, ale ty umělé lze začlenit do dalších přírodnin a vytvořit z nich například atraktivní svícen. Svěřte jim výtvarnou i účelovou úlohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.