PŘÍBORY K ZIMNÍMU STOLOVÁNÍ

ADVENT VE SKLE
24.11.2015
ZA OKNY JE MIKULÁŠ!
26.11.2015

ornament_01

Příbor musí padnout do ruky. Někdo má rád těžké a robustní kousky, někdo naopak lehké a jemnější příbory. Pro mě je docela podstatný výběr polévkové lžíce. Vadí mi velké tvary, na které je potřeba hodně otvírat pusu. A také jsem ostražitá u řady módních designů, nabízejících minimalistické tvary, kterými toho moc nenaberete. S polévkou si pak u stolu docela užijete legraci.

Od příboru očekávám, že mi nejen umožní vychutnat si jídlo, ale že také ovlivní celkovou atmosféru stolování. Vybírám pečlivě, aby příbory slušely jídelnímu servisu. Rovněž je příjemné, když vím, že své stolní náčiní mohu bez obav svěřit myčce na nádobí. K nejpraktičtějším příborům, které snesou každodenní zátěž, patří příbory, které jsou komplet z nerezavějící oceli. Není nad klasickou eleganci, kdy se příbory stanou skvělými společníky každého vašeho setkání s dobrým jídlem. Nezapomeňte si k tomu nacvičit rychlé a elegantní skládání ubrousků. Přidávám takové, které dělám po paměti, když hodně pospíchám. Ubrousky skládám do lehoučkých vlnek. Příbory na nich pěkně spočinou.

ornament_02

ubrousek_pribory2

STAČÍ JEN MINUTKA

Složený ubrousek položte před sebe a rozevřete. Jeho pravou část přehněte v polovině směrem ke středové ose, levou část přehněte pouze v jedné třetině. Potom pravou stranu přeložte podle původní osy směrem vlevo. Zde vzniknou dvě nadýchané vlny. Na ubrousek položte příbor a celkové aranžmá dokončete přírodninami, stuhou, ptačím pírkem, nebo jakoukoli nostalgickou zimní dekorací.

ubrousek_pribory1

ZÁSOBNÍKY ZE SKLENIC

Napadlo vás někdy, kolik času vás stojí běhání k zásuvkám a ke stolu? Vaše příbory mohou klidně na nějaký čas odpočívat ve sklenicích, které jste si pořídili v létě. Beztak v tuto chvíli zahálí. Prostírání pro větší společnost bude o mnoho jednodušší, přitom má  každý po ruce vše, co potřebuje. Pro zimní sezonu sklenice zkrášlete krásnými saténovými stuhami. Oviňte je kolem hrdla a zajistěte dvěma stehy.

Jednoduché dekorování stolu mě mnoho času nestojí. Z procházky si pokaždé přinesu nějakou větvičku nebo opuštěný list. Je to drobnost, ale udělá pěknou atmosféru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.