PŘEHLED ROZMĚRŮ LOŽNÍHO POVLEČENÍ

5x PEČEME S DĚTMI A PRO DĚTI
23.3.2021
TVOŘÍME NA VELIKONOČNÍ STŮL
25.3.2021

Postel plná nadýchaných přikrývek a polštářů v krásném ložním prádle v každém vzbuzuje ty nejpříjemnější pocity. K dokonalé spokojenosti si vyberte také správnou velikost povlečení. 

Nakupovat tak, aby se vám výrobky líbily i po delší době, dobře se udržovaly a měly perfektní tvar i styl, není úplně snadné. U výběru lůžkovin a ložního prádla to platí dvojnásob. Obojí užíváme hodně dlouho - můžeme měřit na roky, a tak se vyplatí soustředit se na kvalitu a při nákupu nic nepřehlédnout. 

Zůstaňme chvíli u povlečení, s nímž do ložnice pokaždé zavane nový vzruch. Při výběru nás nejprve osloví barvy a vzory. Hledáme především stylové dokončení prostoru a musí nám padnout tak říkajíc do duše. Druhým nezanedbatelným kritériem,  které nás zajímá, je údržba prádla. Vždy se informujte na to, jaké mají tkaniny složení, zda vám budou příjemné, jak se perou a zda je budete muset žehlit. Tím však výběr nekončí, protože je třeba zorientovat se v současné bohaté nabídce rozměrů ložního prádla. Možná se stalo i vám, že jste v nadšení nad novým objevem vybrali špatnou velikost pro své peřiny a polštáře.

Také my jsme rozšířili nabídku ložního prádla na našem e-shopu o povlečení skandinávského typu určené speciálně pro lůžkoviny zakoupené v obchodním řetězci IKEA. Mají zcela odlišné rozměry polštářů i přikrývek, a pokud v nich spokojeně spíte, oblékněte je s jarem do nového i u nás.

54657_e_z1

KLASIKA PRO JEDNOLŮŽKO

se standardními rozměry lůžkovin

Vyberte si uklidňující vůni, zapalte svíčky a vklouzněte pod peřinu s oblíbenou knížkou. Vaše ložnice neslouží jenom spánku, ale také odpočinku, a to i za bílého dne. Pokud rádi lenošíte, zvolte si povlečení s atraktivními vzory, které vás okamžitě neukolébá do snů. Pro tradiční lůžkoviny s rozměry:

polštář: 70 × 90 cm

přikrývka: 140 × 200 cm

si zakupte povlečení ve shodné velikosti. Jedná se o standardní rozměry, které se v nabídce lůžkovin objevují nejčastěji. Při výběru povlečení můžete u některých modelů nalézt i cenově zvýhodněné sady pro dvě osoby, nebo komplety s prostěradly a dekoračními polštářky - více tipů naleznete ZDE.

ČERNOBÍLÉ POVLEČENÍ FOLKLOR ze 100% bavlny v top provedení renforcé, s praktickým zapínáním na zip.

54605_726709-dolores-5q89_e_z1

PRODLOUŽENÁ DÉLKA

pro dlouhány a atypická lůžka

Osvobozující lehkost pocítí pod dostatečně rozměrnými lůžkovinami každý, kdo vybočuje ze středně vysokého vzrůstu. Dlouhánů přibývá a s nimi se mění i zaběhané normy týkající se výšky pracovních ploch, židlí i rozměry postelí, matrací, roštů a v neposlední řadě přikrývek. Nic není protivnějšího, než když se nohy vejdou pod peřinu jen v poloze skrčence. Velká část populace o tom ví své. Dnes už je běžné koupit delší postel i lůžkoviny, které vycházejí z těchto rozměrů:

polštář: 70 × 90 cm

přikrývka: 140 × 220 cm

Rozměry ložního prádla jsou u většiny výrobců vyvzorovány automaticky v standardní i prodloužené délce, takže si zcela jistě vyberete ze všech dostupných kvalit.

BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ DOLORES V PRODLOUŽENÉ DÉLCE, 100% bavlna.

54734_ferrara-(3)_e_z1

NOVINKA - SKANDINÁVSKÝ TYP POVLEČENÍ

vycházející ze zcela odlišných rozměrů lůžkovin

Pokud jste někdy kupovali povlečení v IKEA, pak víte, že je ušité na lůžkoviny se zcela specifickými rozměry. Vzhledem k tomu, že jste hledali tento typ povlečení i na našem e-shopu, zařadili jsme je do prodeje a v tuto chvíli si můžete vybrat hned z několika modelů. Lůžkoviny se skandinávským designem vycházejí z rozměrů:

polštář: 50 × 60 cm

přikrývka: 150 x 200 cm

Oproti našim rozměrným polštářům se tento povlak na polštář hodí na malé zdravotní a anatomické polštáře, a přikrývka, která je širší o 10 cm, je vhodná na lůžka s rozměry matrace 90 cm a více. Když se sejdou dvě peřiny vedle sebe, třímetrová šířka už skutečně vyžaduje velkou postel. Ve výsledku vás čeká pohodlí, které vás nechá zapomenout na všechny starosti. 

BAVLNĚNÉ LOŽNÍ POVLEČENÍ FERRARA, SKANDINÁVSKÝ TYP.

54569_potis-lila-backside-bavlnene-povleceni-brynjar-fialove-bedtex_-1_-1_934382_eshop_z1

SPANÍ PO FRANCOUZSKU

aneb blažené souznění pod peřinou

Každý, kdo miluje přítomnost druhého člověka blízko sebe, zvolí pro svou ložnici tzv. francouzskou přikrývku. Jedná se o rozměrné lůžkoviny zaujímající celou plochu postele pro dva, pro něž se vyrábí povlečení vypadající v ložnici mimořádně komfortně. Většina dekorů se na tak rozměrných textiliích dokonale vyjímá a výrobci si mohou dovolit i promyšlené velkoplošné vzory. Ložnice s francouzskými lůžkovinami dokáže překypovat výjimečným pohodlím. Kupujete-li si nové povlečení, souprava je vždy vybavena 2 povlaky na polštáře a jedním povlakem pro dvojitou deku. Lůžkoviny mají standardně tyto rozměry:

polštář: 70 × 90 cm

přikrývka: 220 × 200 cm

POVLEČENÍ BRYNJARN NA FRANCOUZSKOU POSTEL, bavlna renforcé.

54504_p329636-povleceni-do-postylky-hrosik-ludan-baby191001b_-1_-1_338135_eshop_z1

DĚTSKÉ LOŽNÍ PRÁDLO

do malých i velkých postýlek

Při výběru povlečení pro děti se orientujte mezi rozměry lůžkovin do dětské postýlky, nebo pro lůžko klasické dospělé velikosti. Tady se nedejte zmást obrázkovými motivy a množstvím fotografií z knížek a filmů. Zdobí totiž většinu prádla již standardních rozměrů. Děti si je užívají velice dlouho a pokud se chcete i vy opět cítit dětmi, přidejte se. Povlečení s koťaty nebo králíčky se pro jaro náramně hodí a bude slušet i vaší ložnici. Nehledě na to, že ranní ataky dětí budou u vás ještě četnější. Rozměry dětských lůžkovin jsou:

  • pro dětskou postýlku

polštář: 40 × 60 cm

přikrývka: 100 × 135 cm

  • pro dětskou postel standardních rozměrů:

polštář: 70 × 90 cm

přikrývka: 140 × 200 cm

DĚTSKÉ POVLEČENÍ DO POSTÝLKY  HROŠÍK LUĎAN, bavlna renforcé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.