PRAKTICKY SBALENO NA CESTY

MAZANCOVÉ HODY
16.4.2019
MODRÁ A BÍLÁ VYTVÁŘÍ DOMOV PLNÝ KLIDU
18.4.2019

Obujte toulavé boty! Navštivte zámky, rozhledny, i kvetoucí údolí, nebo se vypravte za hranice. V každém případě se vyzbrojte praktickou výbavou na cestování, ať je vám všude dobře.

Trvá-li cesta více jak dva dny, máme před sebou nepopulární pakování. Někdo si s ním hlavu neláme, ale máte-li za zády rodinu, víte, co věcí je třeba zabalit a vláčet s sebou. Nemluvě o cestách do zahraničí, kde se musíte spolehnout sami na sebe, a mít po ruce vše, co z vás udělá civilizované návštěvníky. 

Pak je tu ještě jeden požadavek, a to je pohodlí; všichni jsme zvyklí na své ranní rituály, a i když z nich musíme mnohdy slevit, jsou věci hájené a nezastupitelné, jako třeba hygiena a úprava zevnějšku. Neošidit se o ranní kávu v terénu také není k zahození, a pokud vezete svůj elegantní šatník za hranice všedních dnů, pak se hodí i žehlička.

Všechny věci něco váží a pořádně zabírají místo. Proto oceníte každý získaný centimetr, k čemuž vám pomohou kloubové mechanizmy na přístrojích nebo všudypřítomný silikon, díky němuž zmenšíte i elektrickou varnou konvici. Při dlouhodobějším pobytu využijete také cestovní vakuovací pytle, které se pomocí odsátí vzduchu smrsknou i s obsahem na minimum. A nezapomeňte si přibalit kompresní podkolenky ulevující při dlouhých přesunech, i podpůrné šíjové polštářky, s nimiž lépe usnete i za jízdy v autobuse. S praktickou výbavou na cesty si dopřejete hezké dny plné pohodlí.


Skládací konvice LEO je díky pružnému silikonovému tělu skladná. Po použití ji stlačením složíte na výšku 12 cm. Přitom s objemem 0,8 l má všechny přednosti klasických varných konvic, jako je ochrana proti přehřátí, skryté topné těleso i podsvícení: CESTOVNÍ RYCHLOVARNÁ KONVICE, 699 Kč.
Zdlouhavé přesuny z místa na místo vás mohou potrápit, zvláště na poznávacích zájezdech, kde není o cestování nouze. Pořiďte si praktický cestovní polštářek, který uleví vaší šíji. Vysoké polstrování z paměťové pěny podepře hlavu a uvolní krční páteř při dlouhém sezení. Polštářek má na boku kapsičku z umělé kůže na mp3 přehrávač. Potah polštářku je snímatelný a můžete ho prát na 30 °C: POLŠTÁŘEK S KAPSOU, 349 Kč; PESTRÝ POLŠTÁŘEK V ČERVENÉ NEBO MODRÉ, 299 Kč.
Sada cestovní kosmetiky ušetří při cestování potřebné místo a především zmírní zátěž. Od každého balení budete mít po ruce pouhých 30 ml. Všechny přípravky obsahují vzácný arganový olej, který zvláčňuje a vyživuje pokožku, a navrací jí pružnost. Kosmetika příjemně voní. Sada obsahuje: sprchový gel, tělové mléko, šampon, vlasový kondicionér, mýdlo (20 g), vatové tamponky a tyčinky, a pilníček na nehty. Vše zabaleno v průhledné taštičce: SADA CESTOVNÍ KOSMETIKY, 179 Kč.
Máte-li výjimečně dostatek místa v zavazadlech - nebo spíše ve voze, nezapomeňte si přibalit rozměrný hřejivý pléd. Děti i vy sami se do něj v chladu či při únavě rádi zachumláte. Stylový pléd s tartanovou kostkou je zhotoven ze směsi bavlny a polyesteru, takže něco vydrží, a bude dobře vypadat i při méně šetrném zacházení. Klidně jej využijte i k posezení na trávě: PLÉD DORA, 200 x 150 cm, 499 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.