POTAHY V BARVÁCH ČTYŘ ROČNÍCH DOB

5 ZPŮSOBŮ JAK SE DOMA ZAHŘÁT
15.1.2019
TŘI MISKY PRO POHODLNÉ OBALOVÁNÍ SVÁTEČNÍCH ŘÍZKŮ
17.1.2019

Barevný soulad podvědomě přebíráme z přírody. Dojmy a pozitivní pocity si neseme v sobě a jejich odkaz se pak zcela přirozeně objevuje v našich domovech.

Jakkoli budete studovat účinek barev na lidskou psychiku, a své poznatky soustředíte do víceméně obecných a platících zásad, zjistíte, že se pohled mnoha jednotlivců zaškatulkovat nedá. Každý z nás vnímá barvy a světlo originálním způsobem, a zcela odlišně se obklopujeme barvami. Je to tak v pořádku. Měli bychom bydlet v prostředí, které na nás působí příjemně.

Přijmout své pocity a podle nich si vybavit svůj domov je zcela správné. Pokud nechceme dát striktně na módní trendy, většinou se tak chováme. Ale občas si nevíme rady s tím, jaké sousedství barev přiřadit k základním barvám v prostoru. Pak přichází perfektní pomocník v podobě jednoduché šablony - dvanáctidílného barevného kruhu představujícího 3 primární, a následně sekundární a terciální barvy, s nimiž se naučíte rychle pracovat. Názorné ukázky a kombinace barev naleznete v následujících článcích (Klíč k jednobarevným napínacím potahům I-V), v kterých představujeme paletu 10 odstínů jednobarevných napínacích potahů Buklé. Potahy jsou tvarově řešeny v mnoha modifikacích, takže do nich obléknete jak své oblíbené křeslo, ale také relaxační, taburet nebo rozměrnou rohovou sedačku. Možná, že letošní jaro přinese do vaší domácnosti zajímavé barevné změny...


Každý rok Pantone vyhlašuje barvu roku a pro letošní rok jí je korálové. Přesně do této barvy lze díky napínacím potahům přeměnit sedačku nebo křeslo a získat tak interiér podle nejnovějších trendů. Nový odstín nese jméno Living Coral (PANTONE 16-1546) a jeho hlavním úkolem je vnést do každodenních životů pocit sounáležitosti a probudit optimismus. Má poskytovat útěchu i povzbuzení v současném proměnlivém světle a zároveň připomenout prchavou krásu přírody v podobě korálů.
Zimu nejvíce charakterizují kontrasty. Nemusí to být zákonitě černá a bílá, ale černý nábytek a kovy sem patří ve velké míře. O protiklad se postarají živé barvy, k nimž patří v prvé řadě červená. Chlad bílé zjemní smetanové tóny. Přiřaďte k nim úplety nebo vlasové materiály a kožešiny, v nichž bude zima vyhlížet velice přívětivě: SMETANOVÉ BIELASTICKÉ NAPÍNACÍ POTAHY BUKLÉ, od 1095 Kč.
Jaro signalizuje žlutými odstíny na vše strany. Od chladné citronové až po teplé okry, to vše prozáří každý kout vašeho bytu, podobně jako slunce. Zlatavé odstíny si zvolte do prostoru, který postrádá přirozené denní světlo, ale i sedačka v obýváku se stane středobodem celé místnosti. Po ostatních doplňkových barvách se rozhlédněte v přírodě. Barva modřenců, fialek nebo lipová zeleň bude určitě ta pravá: HOŘČICOVÉ BIELASTICKÉ NAPÍNACÍ POTAHY BUKLÉ včetně povlaků na polštářky, od 399 Kč.
Léto v bytě vypadá elegantně. Příjemným způsobem vyznívá chladně a využívá barevné akcenty dalekých obzorů. Ocelově šedá, starorůžová, ale i barvy mající provensálský charakter, jsou zde aktuální. Doplňte je hnědými tóny čokolády a užívejte klidného prostoru: DENIMOVÉ BIELASTICKÉ NAPÍNACÍ POTAHY pro křesla, pohovky i taburety, od 1095 Kč.
Zralé a syté odstíny podzimu dodávají pokojům mimořádně příjemný základ, s nímž lze kombinovat bezpočet barev, od tlumených po jásavé. V takovém prostoru vypadají výborně i exotické vzory, skvrnky kožešinových zvířat a pod. S kukuřičnou žlutí nebo s barvami mahagonu vás vaše volba nikdy neomrzí: JAHODOVÉ BIELASTICKÉ NAPÍNACÍ POTAHY, od 1095 Kč.

10 BAREV PRO VÁŠ DOMOV

10

5 Comments

  1. Jana Jonáková napsal:

    Nechápu proč nevyrobí tyto skvělé potahy alespoň v některé barvě na vyšší sedačky,všechno jen a jen na nízké.!!!

  2. Jana napsal:

    Paní Jonáková,
    to je dobrá připomínka, předávám váš dotaz do našeho e-shopu; je možné, že se o dovozu dalších typů potahů uvažuje. Děkujeme.

  3. Tereza napsal:

    Dobrý den, paní Jonáková, nabídku potahů neustále rozšiřujeme. Na jak vysokou sedačku potah potřebujete? Nejvíce elastické a největší jsou potahy z řady Glamour s výškou 110 cm. Ještě o pár centimetrů by se pravděpodobně natáhly. Právě tento typ doporučujeme na větší typy sedaček. Přejeme hezký den.

  4. hana napsal:

    Dobrý den , potřebovala bych potah na sedačku značka Paris .Děkuji jestli ji taky prodáváte , tak prosím dejte vědět na tel číslo 606716470 .Děkuji za odpověd Danitová

  5. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Danitová,
    váš dotaz předávám odborníkům do našeho e-shopu; potahy na rohové sedačky máme, určitě vám poradí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.