PODLAHY NÁS NETRÁPÍ

4 TIPY NA MLETÉ MASO
7.3.2017
POLŠTÁŘ JAKO DÁREK
9.3.2017

Pravidelné udržování domácnosti se týká především ploch, po kterých každodenně šlapeme. Udělejte všechno proto, aby to pro vás nebylo nepohodlné.

Jsou dvě cesty k tomu, aby doma bylo hezky a příliš vás u toho nebolela záda. V prvé řadě jde o samotný výběr podlahové krytiny a pak musíte mít dobré pomocníky, s kterými je úklid rychlý a praktický.

  • Během života jsem prošla mnohými zkušenostmi, a tak mohu říct, že největším luxusem je omezení kobercových ploch. Luxusem proto, že se musíte postarat o pěkné podlahové krytiny. Investice se však mnohonásobně vyplatí. K úklidu vám bude stačit mop na sucho nebo rozprašovací mop na mokro a kvalitní vysavač. Přitom se koberců nemusíte vzdát, ale využijte kusové koberce jako výtvarný objekt, který pokrývá přesně to místo, kde chcete, aby vám bylo příjemně, včetně dětských pokojů a hracích koutů, v nichž je nutné zateplení od země.
  • Skvělou záležitostí jsou přechodové koberce zachycující špínu – například v předsíni i včetně vlhkosti. K tomu si můžete vybrat třeba kruhový koberec vytvářející mokrou zónu, které se snadno vyhnete a vizuálně vypadá zajímavě. V kuchyni zase oceníte úzký běhoun, jehož údržba vás nevyčerpá.
  • K mytí podlah si pořiďte kvalitní soupravu se ždímacím mopem. Vyberte si takový, k němuž jsou k dostání náhradní hlavice. Oblibě se stále těší mechanické zametače sbírající nitky i optickou špínu, jež vás zlobí na kobercích.
  • Čištění koberců můžete svěřit profesionální službě, ale máte-li malé kobercové plochy, nebo potřebujete tu a tam likvidovat nehody v dětském pokoji i po domácích mazlíčcích, vyplatí se vám speciální tepovač, který čistí tak dobře, že mě to vždy překvapí.
  • Dobrý vysavač je pomocníkem číslo jedna. Výběr je široký, motivovat vás bude velikost podlahových ploch i skladba hladkých a kobercových povrchů. K tzv. velkému vysávání je ideální bezsáčkový vysavač, k okamžitému malému úklidu je k nezaplacení ruční vysavač, který může být součástí tyčového vysavače, a je neustále po ruce. Musím říct, že v kuchyni po něm sáhnu mnohokrát za den, a zcela u nás vytěsnil smetáky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.