PATROVÉ POLIČKY UDRŽÍ POŘÁDEK

HORKÉ RADY Z KUCHYNĚ IV – JAK NA KYNUTÁ TĚSTA
16.3.2022
PRAŽSKÝ KOLÁČ S KOŇAKOVÝM KRÉMEM
21.3.2022

Drobný bytový nábytek udělá dobrou službu, umístíte-li ho na frekventovaná místa, kde potřebujete zkrotit permanentní nepořádek.

Na mnoha místech našich domovů leží spousta drobností, které neustále používáme. Stále se někam přemísťují, nehledě na to, že je užívají všichni členové domácnosti, a ne všichni jsou pořádní. Psací stůl, zásoby na kuchyňské lince, věci, které potřebujeme ke svým koníčkům, všude tam máme neustále rozpracováno, a alespoň večer je třeba dát všechno na místo. Ani nemluvě o koupelně, kde bývá každodenní frmol.

Pořídíte-li si šikovného pomocníka v podobě rohových plastových polic smontovaných do pater nad sebou, úklid si usnadníte. Plastové police jsou omyvatelné, kdykoli demontovatelné a přizpůsobí se prostoru. Užívejte je všude tam, kde cáká voda nebo kolují vlhké předměty, na ovoce či zeleninu, anebo je dejte dětem na pracovní stůl, kde si mohou samy udržovat pořádek.

Vedle rohových polic zabydlených praktickým způsobem, si můžete pořídit i závěsné drátěné police, které spíše zasvětíte drobným rodinným artefaktům - fotografiím či květinám, i další tipy nábytkového vybavení pro sprchové kouty, závěsné koše do skříní apod. Inspiraci naleznete ZDE.

DO KUCHYNĚ NA OVOCE A ZELENINU

policky1

Máte-li v kuchyni volný roh na pracovní desce, může se i u vás objevit šikovná rohová police. Nabízíme nejen třípatrovou verzi, která i když zaujme výšku pouhých 34 cm, spolyká úctyhodné množství surovin. Zakoupit lze i čtyřpatrovou polici s výškou 81 cm určenou pro začlenění do rohu místnosti. Využijete ji například v koupelně na množství čisticích prostředků (viz galerie pod článkem).

Police umístěná na kuchyňské lince nyní sympaticky signalizuje příchod jara. Naplňte ji ovocem a zeleninou, kořenkami, zásoby čajů i džemy ze zahrádky. Svěže bude působit, osadíte-li ji prvními jarními výpěstky bylinek. 

V KOUPELNĚ POLIČKÁM VLHKOST NEVADÍ

policky2

Částí koupelnového okna, která je zcela nevyužitá, můžete rozšířit užitnou plochu místnosti a v příznivé výšce parapetu zabydlet praktickou polici. Zavřené okenní křídlo lze spokojeně zastavět patrovým stojanem s poličkami, do nichž urovnáte celou řadu koupelnových pomůcek, mýdel a kosmetiky. Zvláště v malém prostoru využijte každý kousek místa k tomu, aby vám pravidelný úklid dal co nejméně práce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.