PATERO CUKROVÍ, KTERÉ NEMUSÍTE PÉCT V PŘEDSTIHU

VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ V TRADIČNÍCH BARVÁCH
7.12.2020
SPOLEČNÉ VÁNOCE NA CHALUPĚ
9.12.2020

Také jste ještě nestihli ponořit ruce do mouky? Nic si z toho nedělejte, je tu řada receptů na cukroví, které lze vytvořit doslova na poslední chvíli.

Úsloví - na poslední chvíli - vážně nemám ráda. Zřejmě z toho důvodu, že na poslední chvíli mi toho zbývá obyčejně docela dost. S tím je spojeno vědomí, že jsem se do časového presu nedostala vlastní vinou, ovšem sled neplánovaných událostí se obvykle před svátky nemilosrdně nakupí. 

Pokud vás to těší, zavřete se v kuchyni a kouzlete. Využijte recepty, které vás nezradí a nedají tolik práce. Určitě k tomu máte celou řadu šikovných pomocníků.

Nepečené druhy cukroví jsou perfektní, protože je zvládnete na zmíněnou poslední chvíli. Jako například toto sušenkové cukroví, pro nějž si vyhraďte pouhou půlhodinku. Ačkoliv to vypadá, že spotřebujete fůru oříšku, to vše, co kouká z čokolády ven, jsou karamelové sušenky, nicméně v cukroví převládne výrazná chuť čokolády. V podvečer vyrobte korpus, a druhý den ho rozkrájejte ostrým nožem na obdélníčky. Je to hodně dobré a hodně jednoduché.

Když máte fofry, našlehat nadýchanou žloutkovou pěnu je v podstatě nejrychlejší. Připomínám ji před blížícími se svátky, protože připravit hezky tvarované křehké cukroví vyklopené z formiček zvládnete levou zadní, jak by řekl náš jezevčík Robin. Máte-li rádi domácí rakvičky, pak víte, jak se rozplývají na jazyku. Cukroví ponořte z poloviny do čokolády a snězte ho docela čerstvé. Tak je nejlepší.

 

Tento typ kokosek patří k vánočnímu pečivu, které skutečně dělám na poslední chvíli. Jednak mi po předchozím pečení zbývají fůry bílků, a jednak se toto pečivo nemusí nechávat dlouho rozležet. Napéct rychlé kokosky je jednoduché, stačí jen zaběhnout k pekaři pro dobré sladké loupáky, z nichž připravíte těsto.

Vinné těstíčko se připravuje na celou řadu receptů. Mimo jiné v něm rychle usmažíte  kousky čerstvých jablíček, což je surovina, kterou máte vždycky po ruce. Pokud vůbec nepečete cukroví, pak tímto způsobem vyrobíte skvělý křupavý dezert perfektně se hodící na konec slavnostního menu. K jablkům s vůní skořice výtečně pasuje vanilková zmrzlina.

Jaké by to byly Vánoce bez některého z druhů perníčků. Nejlepší jsou tradiční perníky zdobené cukrovou polevou, které se opravdu musejí rozležet. Nicméně i na poslední chvíli lze napéct medovníčky, které jsou křehké okamžitě. Tím spíš, že je slepíte domácí zavařeninou, která je navlhčí a díky níž se ještě rozleží. K veselému pečení malých stromečků nezapomeňte přivolat děti, které bude těšit vykrajování i případné zdobení.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.