OPALOVACÍ MÁSLA A DALŠÍ SPECIALITY K VODĚ

6 + 1 LETNÍ ZMRZLINOVÉ OSVĚŽENÍ
18.6.2019
IKONICKÉ OSUŠKY PESHTEMAL NA STŮL I NA PIKNIK
20.6.2019

Zářivé opálení je touhou mnohých z nás. Ale dnešní kosmetické přípravky mají především úlohu pleť chránit a ošetřovat.

Naše cesty za sluncem jsou nezřídka lemovány bolavým zarudnutím kůže a puchýřky, které si naše kůže navždy pamatuje. Je zapotřebí myslet na zdraví a nevystavovat se slunci víc, než je nutné. K letnímu vedru zkrátka patří pořádné ošetření pleti, jakkoli je vám nemilé oblečení přilepené na tělo. Myslete na to, že v ochranných krémech je celá řada zdraví prospěšných látek, které vám prospějí i bez ohledu na slunce.

Barvou letošního léta je zářivá žlutá s odlesky zlata. Jako třpytivá nitka se vine módními šatníky, a je třeba, aby se všechna ta krása odrážela od lehce opálené pleti. Již jen pár dnů nás dělí od prázdnin, a tak se brzy dočkáme rodinných výletů a vytoužených dovolených. Nezapomeňte se včas vybavit kvalitními opalovacími másly se vzácným arganovým olejem, která se při styku s pokožkou promění v hladké, snadno se roztírající oleje, připravte si zklidňující kosmetiku po slunění, ochranné přípravky na dětskou pleť s kozím mlékem i pěstící kosmetiku na vlasy nebo pod make-up. Je čas krásně zazářit!

 

Opalovací másla s arganovým olejem a přípravky po slunění, patří do nabídky českého výrobce přírodní kosmetiky VIVACO. Většina přípravků je voděodolná, másla i krémy se snadno roztírají a jsou vhodné i pro jemnou dětskou pokožku ve věku od 3 let. Obsažený betakaroten se postará o intenzivní, rychlé a dlouhotrvající opálení, zatímco zjemňující oleje s vitaminem E ochrání pokožku před vysušením a stárnutím. Bio arganový olej, v těchto přípravcích hojně zastoupený, snáší všechny typy pleti, včetně citlivé, nedráždí a nezpůsobuje alergické reakce a může přijít do styku i s jemným očním okolí. Opalovací másla s ochrannými faktory i krémy po opalování mají trendovou retro ambaláž, která vás bude bavit: NA TYTO I NA DALŠÍ PRODUKTY NA E-SHOPU se proklikněte obrázkem.
Také přípravky ošetřující dětskou pleť, nebo pleť po slunění, naleznete na našem e-shopu. Vyberte si přírodní kosmetiku, která vám pomůže překlenout dny s přemírou slunce. Dopřejte nejen sobě, ale i své pleti dovolenou, a zásobujte vlasy i tělo hydratací a pečujte o ni ve zvýšené míře. Kdy jindy máte na sebe dostatek času?
Na závěr ještě pár triků, které se vám mohou v parném létě hodit: * Opalovací másla s vyšším ochranným faktorem využijte i jako podkladový krém pod make-up. Nezapomeňte, že váš make-up ochranu mít nemusí, ale i pokud ji má, třeba i větší, o ochranu vaší pleti se postará pouze podkladová báze. * Potřebujete-li ve vedru osvěžení, všechny své kosmetické produkty vložte na chvíli do chladničky; po jejich aplikaci vám bude určitě příjemněji. * Pro letní make-up platí - méně je více. Nechte svou pleť odpočinout, ale pokud si přejete jemné tónování pleti, pak si namíchejte do svého denního krému nebo do opalovacího másla trochu samoopalovacího přípravku.
Na 1 litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů argánie. Přičtěte k tomu ruční výrobu čítající zhruba 20 hodin, a uznáte, že cena tohoto vzácného oleje nemůže být jiná, než vysoká. Pro kosmetické účely se používá rostlinný olej lisovaný za studena. Argánie trnitá (Argania spinosa) se vyskytuje výhradně v jihozápadní části Maroka. Všechny pokusy o vypěstování těchto nádherných stromů v jiných oblastech, byly neúspěšné. Arganový olej je tradičně zpracováván ženami v berberských vesnicích. Je to pracný a zdlouhavý proces, při kterém se ručně vytloukají jádra v kamenných mlýncích. Pokud se semena před lisováním praží, vzniká potravinářský olej. V kosmetice je arganový olej ceněný pro celou řadu účinných látek, které chrání pokožku proti volným radikálům a přispívají k pružnosti pleti a mladistvému vzhledu. Je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé, nedráždí, a nezpůsobuje alergické reakce:


* Vitamin E, v oleji obsažený, je důležitý pro silné a zdravé nehty a zároveň je silným antioxidantem.
* Olej zmírňuje třepení konečků a svědění vlasové pokožky, dodává vlasům lesk, sílu, vitalitu a hebkost, proto je ideální k posilujícím zábalům suchých vlasů.
* Je vhodný na celkovou masáž těla, používat jej můžete i jako podklad pod make-up nebo místo krému.
* Pro zklidnění pokožky celého těla si můžete přidat pár kapek oleje do koupele.
* Arganový olej regeneruje pokožku po slunění, obnovuje elasticitu pleti a výrazně hydratuje.

4 Comments

  1. Gabi napsal:

    Dobrý den, mě by zajímala ta kosmetika pod make-up. Bohužel mi můj nynější krém nesedí a moje pleť na tom momentálně není moc dobře, ucpavaji se mi póry a dělají se černé tečky. Přemýšlela jsem i o BB krému a nebo dokonce o téhle https://ar-aesthetics.cz/bb-perfect-skin-cz/ novince a to permanentním BB.

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, Gabi,
    seznámila jsem se s kosmetikou z vašeho odkazu, ale nejsem založením své profese schopná posoudit účinnost i následky tohoto kroku. Vzhledem k tomu, že vaše pleť potřebuje ošetřit od základu, jednoznačně bych vám doporučila návštěvu kvalitní kosmetičky. Vezměte s sebou přípravky, které dosavadně používáte, a poraďte se zda je dál používat, a poraďte se především o čištění a základním ošetření pleti. Teprve pak můžete řešit dekorativní kosmetiku. Chápu, že vás drobné nedokonalosti pleti trápí, ale nejlépe vám pomohou odborníci. Řešila jsem to kdysi stejným způsobem, a vše se perfektně urychlilo. Držím vám palce. Osobní spokojenost je v životě hodně důležitá :o)

  3. Gabi napsal:

    Děkuji Vám mockrát za odpověď a rady 🙂

  4. Jana napsal:

    …rádo se stalo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.