OBLÉKNĚTE JARNÍ OKNA

5 TIPŮ NA SLADKÉ VELIKONOČNÍ PEČENÍ
20.3.2018
KUCHYNĚ S DEKOREM FLORIS
22.3.2018

Jaro ve vzduchu momentálně schází. Nic nám však nemůže zabránit v tom, abychom se na něj těšili. S vygruntovanými okny a s novými záclonami bude pohled na svět hezčí.

Ať už chceme zvelebit byt nebo jen jeho část, obvykle nezačínáme od oken (netýká se stavebních úprav). Změnit styl bydlení chce trochu příprav, kdy je nutné zamyslet se nad barvami, strukturami, tapetami a bytovým textilem obecně. To jsou ty nejdůležitější nástroje pro to, aby vzhled interiéru prošel kýženou proměnou. Oblečení oken bývá až někde na konci všech plánů, kdy už máme jasno. Zastínění oken musí být nejenom funkční, ale také v souladu s celým prostorem. Nechte ho na sebe dýchnout a rozmyslete si, zda okna dozdobíte decentně, nebo výrazněji.

Velkou nabídku tvarového řešení i vzorů naleznete zde:

  • O výhodách záclon ušitých na míru, si můžete přečíst v níže uvedených článcích. Pokud vám vyhovují rozměry záclon pro klasická okna či pro okenní stěnu s balkonovými dveřmi, opravdu stačí hotové záclony pouze zavěsit. Je to nesporná výhoda oproti záclonové metráži, kterou si musíte nechat ušít do správného tvaru.
  • Pokud se do podobné práce přece jen pustíte – například proto, že si přejete mít záclonu se stejným vzorem i na zcela malých okénkách, třeba na chalupě, pak při úpravách materiál prošívejte ostrou jehlou a tenkou polyesterovou nití. Je vhodnější než bavlněná, protože společně se záclonou mírně pruží. Nezapomeňte na to, že u průsvitných materiálů jsou švy vidět i na lícové straně, takže si dejte záležet; pro dolní okraj je vhodnější zvolit vysokou záložku.
  • Záclony jsou zhotovené ze syntetických vláken. Umělá vlákna byla původně vynalezena jako levnější náhražka drahých přírodních materiálů. Dnes se však vyhřívají na výsluní zájmu, protože výrobky z nich zhotovené nás zbavily zdlouhavých a nepohodlných starostí s údržbou. Polyesterové záclony se při praní nezmačkají a pokud je ihned vyvěsíte, žehlí se jen málo nebo vůbec. Umělá vlákna absorbují minimum vody, a jak se zbytku vody zbavují, krásně se vyrovnají.
  • Jak hotové záclony zavěsíte? Úplně jednoduše – záclona má pevně zatkaný okraj, do něhož se bez problémů zakousnou zoubky žabek, které zavěsíte na malé kroužky běhající po napjatém drátu, kovové tyči nebo konzoli.
  • Více informací naleznete v následujících článcích:

Hotové záclony přesně na míru

Záclony do jarních oken

Krásná okna i dveře

Okenní textilie plus jarní dekor


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.