NOVÝ MOP UKLIDÍ ZA VÁS

ZAVAŘUJEME, NAKLÁDÁME…
11.7.2017
PŘEVRÁCENÝ MERUŇKOVÝ KOLÁČ
13.7.2017

Nejspíš si dokážete vymyslet zajímavější zábavu než čištění podlahy, ale když už to musí být, je dobré pořídit si pracovní pomůcky, kterým jde úklid s lehkostí. Pak to bude i pro vás o mnoho příjemnější.

Ještě nedávno byl odstavený kyblík s koštětem dost nevábným doplňkem domácnosti. Dnes se výrobci předhánějí nejen v důmyslných konstrukcích, které myjí, ždímají, utírají prach, vysávají, pastují – ale navíc jsou mopy předmětem zájmu designérů a ergonomů. Díky tomu se také násady lépe drží, rukojeti se teleskopicky prodloužily, aby se přizpůsobily vyšším postavám, přibyly zářivé barvy, které z mopů dělají parádní kousky. Je zkrátka z čeho vybírat.

Čím je zařízení chytřejší, tím méně času budete potřebovat při jeho obsluze. A to je hodně důležité. Při pořizování úklidových sad, si hned zakupte i výměnnou náhradní hlavici z mikrovláken, abyste mop udrželi v čistotě. Platí, že čím kvalitnější pomůcky si zakoupíte, tím delší bude životnost vašich podlah. Pokud se ohlížíte na cenu, vezměte to rozumně. Nová podlaha je značně drahou záležitostí, takže ji určitě nechcete udržovat něčím, co ji může porušit. Se zajímavými novinkami se seznámíte zde.

  • Umývání podlahy – k pohodlnému vytírání podlahy, ať už laminátové, vinylové nebo dřevěné, slouží ždímací mopy, které se postarají o to, aby podlahy nezůstaly dlouho vlhké nebo se stopami po saponátu apod. Mopy využívají nejrůznější systémy ždímání, oblíbené jsou rotační hlavice, mopy se stiskacími čelistmi a houbou nebo mopy s nástavcem, který stisknete pomocí mechanizmu na posuvné rukojeti .
  • Ošetřování dřevěných podlah – dřevo, parkety je třeba otírat z prachu, k čemuž lze využít jednoduchý plochý stírací mop. Je vhodný i k mokrému vytírání ostatních podlah. Mop vám poslouží i pro vyleštění parket, na něž jste aplikovali speciální vosk.
  • Praktické mopy s rozprašovačem na plovoucí podlahy, dlažbu a linoleum – vám ušetří spoustu času a námahy. Díky integrovanému zásobníku s rozprašovačem není nutné používat kýbl s vodou. Zásobník jednoduše naplníte čistou vodou s příslušným úklidovým prostředkem a nastříkáte na podlahu. Množství tekutiny je možné regulovat podle uvážení; pokud je podlaha silně znečistěná, použijete větší množství vody, zápolíte-li jen s prachem nebo se skvrnkami, postačí pár kapek. Rychlé a účinné.
  • Parní mop uklidí celou domácnost – Zvládne vyčistit 15 druhů podlahových krytin a díky vyjímatelnému ručnímu parnímu čističi vám pomůže umýt kuchyňskou linku a spotřebiče, omýt koupelnu i spáry kachlíků, vyčistit čalounění a díky páře vyžehlit i prádlo. Pára dokáže zlikvidovat téměř veškeré viry, plísně i roztoče způsobující alergie. Vzhledem k tomu, že takovéto čištění probíhá bez účasti chemických prostředků, výrazně prospějete své domácnosti.
  • Většina snímatelných potahů mopů je vyrobena z kvalitního mikrovlákna, které lze pravidelně prát při teplotě 30 °C.

S kterýmkoli z mopů, mechanických i parních čističů, bude vaše domácnost stále hezky uklizená. Vyzkoušejte je.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.