NEKONEČNĚ HRAVÝ PUNTÍK

5x VYDATNÉ SMAŽENÉ JÍDLO Z PÁNVÍ A KASTROLŮ
29.1.2019
KŘUPAVÝ SALÁT Z ČERVENÉHO ZELÍ
31.1.2019

Jak důležité jsou v našem barevném vnímání vzory, nám ukazuje otevřený šatník. Máme jich spousty. Stejně tak rozehrajeme ve svých příbytcích dekory, jakkoli se snažíme o jednoduchost.

Mnohokrát si říkáte, že až začnete bydlet ve svém, všechno bude čisté a nerušené. Nebo si zjednodušíte výběr barev přímočarostí černé a bílé a vytvoříte si prostor plný dynamiky. Ale ať pro něj zvolíte jakékoli barvy, bez vzorů a zajímavých struktur by vás brzy omrzel. Sytost dalších odstínů, které si pustíte doslova k tělu, optika barev i schopnost rozsvítit jimi místnost nebo naopak odrazit světlo, je nekonečná a téměř zázračná.

Domov je místem, kde máme pevně zakotvené kořeny, a proto se tolik zabýváme jeho vzhledem. Přejeme si, aby byl zázemím, kde nám bude nejlépe. Když zjistíme, že se náš příbytek řadu let topí v neutrálních tónech, ačkoliv působí konejšivě, neuškodí pustit do něj trochu vzruchu. Postarají se o to akcentní barvy, schopné proměnit čistě účelný interiér v místo plné hravosti a vtipu. Z dezénů to může být puntík, který se tohoto úkolu zhostí na výbornou. Dokáže být decentní i vyzývavý, a překvapivě snadno rozproudí život v ložnici nebo v kuchyni. 

Blížící se únor je obdobím, které si přejeme buď prospat nebo nějak přeskočit. Je to trošku rouhání, ale možná, že bude se sprškou puntíků snesitelnější. Zapátrejte na našem e-shopu...


Ložnice je vděčným příjemcem nových vzorů. Povlečení na lůžku zaujímá velkou plochu a dokáže prostor úplně změnit. Zatímco pravidelně uspořádané puntíky v ploše vyznívají až půvabně naivně, sprška nahodile rozhozených puntíků působí víc graficky. Záleží na barvách i na velikosti dekoru. V každém případě jsou puntíky nestárnoucím evergreenem, kterým docílíte svěžího dojmu: BAVLNĚNÉ LOŽNÍ POVLEČENÍ AMBER, standardní i prodloužená délka, od 599 Kč.
Do kuchyně, která je v podstatě akčním prostorem, zapadnou výrazné puntíky jedna báseň. Pořiďte si sadu kastrolů, nové květináče, pískací čajník či puntíkované příbory. Jeden dva akcenty vytvoří místnost plnou proudícího života. Nikdy není pozdě na vtipné nápady. Například keramické hrnky a plecháčky můžete využít při přesazování jarních květin: MISKA KRAJÁČ, 179 Kč; BUCLATÝ HRNEK, 169 Kč, SMALTOVANÝ HRNEK, od 119 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.