MOHLO BY SE VÁM HODIT

DROBNÉ KYNUTÉ PEČIVO A JAK NA NĚJ
31.3.2020
CITRONOVÉ KOULE S MÁTOVÝM KRÉMEM
2.4.2020

Čas trávený v domácí izolaci se dá využít mnohým způsobem. Najednou na sebe máme více času a je to docela zvláštní pocit.

Naše životy se rozpadly a skládají se do úplně jiné mozaiky. Povinnosti, zaběhnuté rodinné rituály i pravidelné pracovní nasazení se pohybovalo po vyježděných kolejích, a najednou je vše jinak. Mimo jiné máme více času na sebe - tedy vzájemně, ale i pro sebe samé. Kromě stísněných myšlenek v obavách o zdraví svých nejbližších, musíme zvládnout domácí školičky, omezenou péči o rodiče, víc vařit, dokonce se honem naučit šít.

Každá doba má své symboly; myslím, že symbolem této doby je krom pocitu pospolitosti a vděčnosti všem lidem, kteří jsou v první linii boje s nákazou, jsme my ostatní v zázemí svých domovů přímo povinni se o sebe dobře starat, abychom nepřidělávali nikomu další starosti. Řekla bych, že symbolem našich domácností je mýdlo, kuchyně a šicí stroj. Ruce si myjeme stokrát za den, a nemám kolem sebe nikoho, kdo by nešil roušky, byť třeba úplně poprvé. Pomáhejme tedy, jak to jde, a doma se snažme zdravě jíst, trochu cvičit a využít celou dobu k tomu, na co jsme dlouho neměli čas. Jen tak nebudeme přilívat do ohně a udržíme se v dobré mysli i kondici.

Řadu výrobků, které vám pomohou zpříjemnit život naleznete v galerii pod článkem a na e-shopu decoDoma.

Jogurt je známým zdrojem vápníku a vitamínu D, což je důležité pro udržování silných kostí. Děti tyto látky potřebují pro jejich stavbu a dospělým pomáhá strava s vysokým obsahem vápníku při prevenci osteoporózy. Vedle toho je jogurt studnicí bílkovin a v ne poslední řadě zásobuje naše tělo zdravými bakteriemi, které pomáhají v boji s nežádoucími procesy v našem trávicím traktu. Důvodů, proč sáhnout po výrobě jogurtu v domácích podmínkách je v současné chvíli o to víc, že se snažíme neběhat často do obchodů. V tomto jogurtovači vyrobíte z mléka a trochy kvalitního jogurtu přes noc výborný domácí jogurt v množství, které zrovna potřebujete. Součástí dvouplášťového jogurtovače jsou tři praktické dózy s víčkem, v nichž lze jogurt dochutit a hned konzumovat: JOGURTOVAČ, objem 1,2 l + 3x dóza s víčkem.
Můj stávkující šicí stroj se rozeběhl těžko, ale musel. Do zbraně se postavily tisíce švadlenek v celé zemi a pomáhají jak mohou. Moje kamarádky z řad oděvních návrhářek a výtvarnic šijí tak nádherné roušky, že své nositele smiřují s tíživou situací alespoň dobrou náladou. Určitě se můžete přidat a vyzkoušet šití s malým domácím strojem, který patří k našim novinkám. Je malý, přenosný, nabízí 2 rychlosti šití, a volit lze mezi 3 různými délkami stehu a 7 vzory. Umožňuje šití vpřed i vzad, pro plynulé ovládání je možné připojit nožní pedál. Napájení je bateriové nebo do sítě: MINI ŠICÍ STROJ, i pro začátečníky.
Omezený pohyb venku na vzduchu může mít pro váš organizmus fatální následky, pokud doma nepodpoříte své zdraví správnou vlhkostí prostoru, v němž spíte a nejčastěji se nacházíte. Vysušené sliznice jsou náchylné chytit daleko více bakterií. Stylový aroma difuzér s LED osvětlením se ve vaší domácnosti neztratí - jednak přinese příjemnou atmosféru a pak pomůže zvlhčit vzduch v místnosti. Přístroj vytváří vodní páru, která podpořená barevným světlem působí dekorativně a po přidání esenciálního oleje příjemné voní. Přístroj páru nezahřívá, takže použité esenciální oleje si zachovají své blahodárné účinky. LED osvětlení můžete podle své nálady a v noci vypnout. Difuzér je vybaven časovačem automatického vypnutí po 1, 3 nebo 6 hodinách: AROMA DIFUZÉR S LED OSVĚTLENÍM, plastový.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.