MARTIN PŘIJÍŽDÍ NA BÍLÉM KONI

10 SUROVIN, KTERÉ ZAHŘEJÍ ZEVNITŘ
5.11.2019
DÝŇOVÉ PYRÉ S OŘECHY A OPEČENÝMI TOUSTY
7.11.2019

Pokud cítíte v kostech, že podzim má namále, a zima se pomalu vkrádá do ulic, pak čekáte s netrpělivostí, až je posvětí první sněhové vločky. Nastal čas nákupů dárků, a bílé trendy patří k stylové inspiraci.

Netuším, zda letos Martin přichvátá na bílém koni. Taková krásná kouzla si z minulosti pamatuji, a jsou víc jak romantická. Přejme si - a možná se vyplní.

Svátek svatého Martina připadá na pondělí 11. listopadu a svatomartinské tradice se nesou celou Evropou. Určitě větší měrou, než je tomu u nás. V minulosti svátek souvisel s ukončením služby a odevzdáváním desátků a úroků vrchnosti, a byl takovou tečkou za plodnými měsíci, které střídala nadcházející zima. Dodnes se v mnoha zemích připravují lampionové průvody, zapalují ohně, lidé se scházejí u zabíjačkových hodů a na slavnostních trzích překypujících sladkými krajovými specialitami. Nám oslavu nejvíc připomíná vypečená svatomartinská husa, která nechybí v mnoha kuchyních, anebo se možná rozjedete o víkendu do vinařských oblastí, kde se právě žehná Svatomartinským vínům.

Každopádně od této chvíle startuje zimní čas, a možná do vás vklouzne i radost z blížících se svátků, s nimiž souvisí i nakupování dárků. Udělejte si ho stejně romantické, bez stresu a pocitu, že musíte sehnat kdovíco. Každý z vašich blízkých určitě něco potřebuje, a nevíte-li, jak se správně trefit do vzorů a barev, inspirujte se bílými trendy. Sluší nejen zimě, ale každému domovu, a určitě jimi nemůžete chybovat. Bílé tóny mají širokou škálu, působí decentně a vkusně, mnohdy něžně a v sousedství přírodních materiálů velmi tradičně.

Mnoho krásných a praktických věcí pro celou rodinu objevíte na našem e-shopu a další inspiraci naleznete v následujícím článku.

001

KDYBY MARTIN PŘECE JEN NEPŘIJEL...

Skleněné sněžítko se svítícím domečkem může po celý zimní čas fungovat jako romantické osvětlení a malým dětem pomůže při večerním usínání. Uvnitř kupole je malá sprška umělého sněhu, kdyby snad za okny chyběl: SVÍTÍCÍ DOMEČEK S LED SVĚTÝLKY ze skla a dřeva, výška 18 cm.
17513_eshop_z1

PRO KOUZELNOU ZIMNÍ ZAHRADU

Metr vysoký dekorační světelný strom v designu javoru lze umístit do venkovního prostoru nebo k vchodovým dveřím vašeho domova. Zdobí ho 72 ks zabudovaných LED diod vyzařujících studené bílé světlo. Dekorace skvěle zapadne do zimní krajiny: SVÍTÍCÍ JAVOR pro venkovní užití, výška 100 cm.
52259_52260(1)_z1

LOŽNICE SE ZIMNÍMI HVĚZDAMI

Bavlněné ložní povlečení nechybí v žádné z domácností. Před svátky si pořiďte ložní výbavu, která symbolizuje zimní atmosféru. Každý den vás příjemně naladí do blížících se svátečních událostí. Dekor povlečení je ve stylu opak - můžete si tedy vybrat stranu, která se vám víc líbí. Elegantní povlečení nabízíme ve standardní i prodloužené délce s praktickým zapínáním na zip: BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ NEW STAR ve 100% bavlně, v délce přikrývky 200 a 220 cm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.