6 + 1 LETNÍ ZMRZLINOVÉ OSVĚŽENÍ

HUMMUS PATŘÍ K ZDRAVÝM LETNÍM VEČEŘÍM
17.6.2019
OPALOVACÍ MÁSLA A DALŠÍ SPECIALITY K VODĚ
19.6.2019

Také máte pocit, že domácí zmrzlina je nejlepší? Pak si ji užijte dosytosti - právě přichází léto!

Zmrzlině neodolají malí ani velcí. V plejádě letních požitků zaujímá přední místo, mnohdy totiž předstihne i ovocné koláče a nadýchané knedlíky, jimž rovněž nelze odolat. Mám ale za to, že nějaké hříchy člověk mít musí. A tak se každoročně rozhlížím po nabídce vtipných forem na nanuky a zmrzliny, a těším se na pořádný zmrzlinový dort, zapečenou zmrzlinu (to jde taky) i na osvěžující mrazené dezerty.

Všechny tyto dobroty patří k pohoštění, které lze připravit velice rychle, jen na ně musíte pomyslet předem, abyste je stihli zamrazit. K tomu vám nabídneme řadu tvořítek, termosek, i novinku našeho e-shopu, k níž patří zmrzlinovač - přístroj, který můžete nechat pracovat za přítomnosti dětí, aby si samy vyrobily domácí točenou zmrzlinu.

Ke všem receptům, i k následujícímu videu, se proklikněte příslušným obrázkem.

TOČENÁ NUGÁTOVÁ + VIDEO

1

Základ této zmrzliny tvoří kvalitní čokoláda a kokosové mléko. Už po svaření smetany má nugát snahu houstnout a tuhnout, takže je do zmrzlinovače jako stvořený. Do přístroje, který za chodu motoru míchá a chladí, však lze připravit zmrzlinové směsi méně smetanové, z rozmixovaného ovoce i namletých oříšků. Než všechny chutě vyzkoušíte, užijete si spoustu zábavy. Jak přístroj pracuje, uvidíte v článku na krátkém videu.

MRAZENÝ DEZERT

2

Sada lehoučkých smaltovaných misek je ideální pro letní cestování, kdy s sebou bereme nejrůznější potraviny. Obsahuje celkem 4 misky opatřené víčky. Když je nepoužíváte, v kuchyni nezaberou místo, protože je jednoduše složíte do sebe. Misky s oblibou používám i do mrazničky a dávám do nich vychladit výtečný dezert, který dělám z rozdrcených rakviček nebo pusinek a našlehané smetany. Netvrdím, že výsledek je zrovna dietní, ale dezert opravdu stojí za hřích.

KOKOSOVÁ LESNÍ BANÁNOVÁ

3

Recepty na nanuky obměňuji podle toho, jaké ovoce mám právě po ruce. Základem těchto 3 druhů zmrzliny je kokosový krém, do něhož přidávám nejrůznější příchutě. Jistě si namícháte své oblíbené. Některá tvořítka při vyklápění mraženého krému zlobí, takže se vyplatí chvíli nechat zmrzlinu povolit v prostoru chladničky. Při plnění kornoutků počítejte s tím, že našlehaný krém mrazením nabude a vystoupne až k víčkům, k nimž krásně přimrzne.

LEVANDULOVÁ

4

Pokud nevíte, jak chutná slavná levandulová zmrzlina, můžete si na ni zajít do vyhlášené cukrárny, ale také si ji klidně udělejte doma. Bez zmrzlinového stroje to jde trošku hůře, ale zvládnete to. Na poprvé jsem to s příměsí levandulových květů trochu přehnala, ale jak příprava zmrzliny, tak ochutnávání je krásné. Doporučuji kvítky v závěru odstranit pomocí cedníku, a využít jich jen pár na dozdobení. Levandulová chuť a vůně ve zmrzlině zůstane, podobně, jako když si děláte levandulovou limonádu.

... A VIŠNĚ NAVRCH

5

Výtečnou omáčku z třešní, nebo lépe z višní, si můžete připravit do chladničky a používat k přelití ovocných koláčů, bábovek nebo zmrzliny. Zahustíte ji pomocí bramborové moučky. Použijete-li višně, želé bude ostřejší a dokonce ho můžete šmrncnout kalíškem mandlového likéru Amaretto. K práci si vezměte na pomoc šikovného pomocníka v podobě vypeckovače, bude se vám hodit i při vaření s olivami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.