10 SUPER LETNÍCH NÁPOJŮ

CHLEBÍČKY S DŽEMEM PIŇA COLADA
14.8.2017
CO SE VEJDE NA BALKON
16.8.2017

Namíchejte si svou vlastní limonádu nebo osvěžující ledový čaj. Vážně to stojí za to. Voňavé bylinky, ovocné šťávy a řada ingrediencí k dochucení, jako jsou třeba citrony, zázvor, nebo bio sirupy, to vše hovoří ve prospěch vašeho zdraví.

Největším pokladem je ovoce ze zahrádek, med ze zdravých oblastí a bylinky. Když to všechno namícháte dohromady, vzniknou jen samé dobré věci. Z vitaminů, a především z pravidelných účinků bylinek, načerpáte energii a povzbuzení. Dodržovat pitný režim vám pak určitě nedá žádnou práci. Stačí se jen podívat na následující fotografie orosených sklenic a svěžího ovoce – že byste po některé sáhli? Pak jistě nebudete litovat trochy času potřebného pro uvaření bylinkového sirupu nebo k vychlazení limonády.

A kdybyste snad potřebovali karafy, uzavíratelné sklenice s brčky, láhve na sirupy, nebo nový džbán do lednice, stačí se jen podívat na náš e-shop. Naleznete tam vše potřebné pro své příjemné stolování. Léto ještě nekončí!


napoje1

1, 2, 3  Ovocný ledový čaj s nektarinkou, Bezový zelený čaj s mandarinkou, Zázvorový černý čaj s limetkou  Ledové čaje jsou svým způsobem zajímavější, než limonády. Mohou mít spoustu chutí díky přísadám, sladidlům a pochopitelně díky samotnému druhu zvoleného čaje. Experimentovat a ochutnávat můžete donekonečna. Zkuste to hned dnes a pořiďte si k tomu pěkné vysoké sklenice.

napoje2

4  Domácí malinovka to je trefa do černého. Všechny generace provázela jasně červená bublinková limonáda z hostinců, a ty šťastnější z nás zažili opojnou vůni z vaření malinového sirupu v kuchyních svých babiček, obětavě pěstujících spršky malinových keřů. Už jen pro tu vzpomínku stojí za to postavit se k zahradní nebo lesní úrodě. Odměna je úchvatná a plná vitaminů. Počítejte však s invazí létacího hmyzu, takže vše uzavřít pod víčka!

napoje3

5  Tymiánový sirup do letních koktejlů  Tymiánový sirup má nádhernou barvu i vůni a připravíte si z něj lahodnou limonádu z perlivé i neperlivé vody. Neméně zajímavý je i alkoholický koktejl (vpravo), který obsahuje větší porci sirupu naředěného vodkou. Hřešte s rozumem a grácií…

napoje4

6 Pečený čaj se jí lžičkou  Tradiční letní pečený čaj je plný šťavnatého ovoce, které si po vypití nápoje za odměnu sníte. Říkám za odměnu, protože ovoce okořeněné skořicí a kapkou rumu, je opravdu dobré. Ovocnou směs je třeba nejdříve upéct v troubě a uzavřít do skleniček. Potom ji kdykoli zalijte horkou nebo studenou vodou a vychutnejte až do dna.

napoje5

7 Limonáda z mrazáku  Recept na ostružinovou limonádu vychází z využití mrazeného ovoce. Nejen, že spotřebujete loňské přebytky úrody, ale nápoj není třeba chladit. Aby se vám ostružiny nezdály kyselé, doslaďte nápoj medem a přidejte pár plátků šťavnatého pomeranče. K výrobě limonády budete potřebovat mixér.

napoje6

8 Jahodovou limonádu  připravíte z čerstvého ovoce a limetkové šťávy (recept naleznete u předchozího článku s ostružinovkou). Doporučuji ji jako uvítací drink při zvláštních příležitostech, kdy lze do vysokých sklenic přidat i trochu vodky nebo ještě lépe – vychlazeného sektu.

napoje7

9 Ledu není nikdy dost  Alko i nealko verze bezové limonády dostane novou chuť díky melounovým kuličkám, které zafungují stejně jako kostky ledu. Musíte je ale předtím pořádně vychladit. Je to atraktivnější způsob, jak podat lehký letní nápoj. Kousky melounu se v závěru sní, takže limonádu podávejte ve sklenicích s širokým hrdlem, aby to bylo pohodlné.

napoje8

10 Hříšně dobrá sangria  Ledově studená sangria je nápojem plným jižanského temperamentu. Jedná se o alkoholický nápoj z vína a destilátu, ale můžete si jej vyrobit pouze z čerstvého ovoce a ovocných šťáv. Nápoj bude zaslouženě patřit k tomu nejlepšímu, co své společnosti nabídnete. Připravte ho do litrových karaf, aby jeho krása náležitě vynikla.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.