LETNÍ NÁPADY SE SKLENICEMI

DOMÁCÍ LIMONÁDY Z OVOCNÝCH ČAJŮ
15.7.2019
KOBERCOVÉ NÁŠLAPY NA SCHODY
17.7.2019

Sklo má neobyčejné kouzlo. Většinou i zajímavá zavařovací sklenice patří v domácnosti k věcem, které přechováváme, i když je další do počtu. Dá se totiž použít na tisíc způsobů.

Jakmile se po bytě potulují předměty ztrácející svou užitečnost, začnou trochu překážet. Když překáží moc, je nejlepší je vyhodit, ale jsou-li pěkné, pak je čas od času vytáhněte na světlo a využijte trochu jinak, než je obvyklé. Právě tak lze vložit vázu do větší a vytvořit neobvyklý svícen, nebo osadit kuchyňské dózy rostlinkami tak, aby vznikl skleník, který potěší vás či někoho, komu jej radostně darujete.

Pokud vás zajímají návody, proklikněte se obrázky k dalším textům. A také se nezapomeňte rozhlédnout po našem e-shopu, kde naleznete spoustu skleněných užitečností do své domácnosti.

Tyhle motýlky jsem původně vyráběla dorůstající dceři mé kamarádky na oslavu, aby bylo veselo, a aby si slečny nepletly své skleničky. Motýlci jsou vystříhaní z oboustranně potištěného kartonu, a tak není nic jednoduššího, než na ně napsat jména. Nakonec jsem jimi ozdobila pytlíčky s výslužkou, takže si je děvčata odnesla domů. Motýlky lze upevnit i na zrcadlo, protože sklo jim sluší nejvíc.

Když postavíte na tác nebo na pěknou desku pár zavařovacích skleniček, které jdou pěkně k sobě, vznikne útvar, na nějž se hezky dívá. Může se zvětšovat či zmenšovat jak vás napadne, a donekonečna si s ním vyhrajete. Na stole vám vznikne neobyčejně krásný kobereček s květinami - každou chvíli se mi stane, že při pletí záhonů utrhnu nevědomky květinu, z procházek si přinesu větvičku čehokoli a vázičky hned zabydlím. Sklenice občas obsahují mušličky, kamínky, libovolné přírodniny. Tenhle ostrůvek vás bude bavit.

S nápadem navazuji na předchozí článek - nenechám totiž žádné utržené stéblo ladem. I z několika drobných rostlin lze vytvořit působivou dekoraci pro letní podvečer. Svícen vznikne tak, že svíčku vložíte do vysoké úzké sklenice na long drink, kterou ponoříte do širokého válce s vodou. Svíčka se tak skutečně ocitne pod hladinou. A hoří :o)

Nápad s ubrousky je tak jednoduchý, že ani není co vysvětlovat. V každém případě se vám bude hodit při venkovním prostírání, když si vítr dělá s věcmi na stole, co chce. Ubrousky smotané do tvaru růží pohodlně usaďte do sklenic na vodu, kde si je každý host převezme pod ochranu. Ideální jsou rozšířené sklenice, jako tyto, které naleznete pod názvem Truva (zboží viz galerie pod článkem) na našem e-shopu.

Pro tento záměr využijte velké láhve na zavařování okurek nebo obvyklé kuchyňské dózy na sypké potraviny (využila jsem komplet Grande). Víčka mít nemusejí, leda byste je transportovali s rostlinkami jako dárek. Když květiny odrostou, sklenice mohou zase sloužit v kuchyni. Tahle věčná recyklace mě těší, protože věci v domácnosti nezahálejí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.