JAK NA LASKOMINY PRO MAMINY

RAZÍTKA ZE STARÝCH KNOFLÍKŮ / RECYKLACE
28.4.2017
PROČ SPÁT V BAVLNĚ
3.5.2017

Přišel právě tak čas, připravit si recept na něco dobrého k svátku všech maminek. Den matek se letos slaví 14. května, takže můžete začít trénovat. Myslím, že pozornost v podobě pohoštění, je to pravé ořechové. Alespoň mě by to určitě dostalo…

Nachystala jsem pár dobrot, které jsou natolik rozmanité, že byste si z nich mohli vybrat. Takovou roztomilou spojnicí je to, že je každé jídlo nachystané do tvaru srdce. Myslím, že výmluvněji už to nešlo. No, a k tomu samozřejmě potřebujete různé kuchyňské pomůcky – třeba srdcová vykrajovátka, silikonovou srdíčkovou formu na zmrzlinu či na mufiny, tvarovací formičku na nedostižné pirohy, nebo dokonce keramickou zapékací mísu, kterou využijete na tisícero způsobů.

To vše, a řadu dalších věcí, z kterých lze vytvořit pěkné dárky i pro jinou příležitost, naleznete na našem e-shopu. Zdobí je totiž srdíčkové dekory, z nichž jen namátkou vzpomenu soupravu na fondue, baňatý hrnek krajáč i textilie v podobě polštářků, prostírek apod. Láskyplných překvapení není nikdy dost!


srdicka1

1  Zapékací keramická forma  Je natolik pěkná, že s ní můžete jídlo servírovat přímo na stůl. Připravila jsem do ní šunkový koláč ve stylu francouzského quiche, což je výjimečná lahůdka a připravit si ji můžete podle videa; ale představte si v ní také ovocný koláč plný malin nebo horký nákyp s čepicí sněhu.

srdicka2

2 Koblihy pomocí vykrajovátek  Měla bych říct spíše donuty. Tedy smažené těsto s charakteristickým otvorem uvnitř. Zkusila jsem z něj vytvarovat pořádně velká srdíčka. Je mi líto, ale dáte všem dietám vale…

srdicka3

3  Dezert vytvarovaný díky silikonu  Tady jsem si pěkně usnadnila práci. Zakoupila jsem skvělou zmrzlinu a vytvarovala ji pomocí formy na muffiny. Podstatné je, že zmrzlinové porce sedí na sušenkovém korpusu, který můžete dospělákům smíchat s kapkou alkoholu. Je to velmi efektní rychlovka, ale můžete si ji vytvořit i z domácí zmrzliny.

srdicka4

4  Keramická forma podruhé, tentokrát do chladničky  Formu jsem využila odlišným způsobem, než na pečení. Obsahuje studené pohoštění sestávající se z kořeněného masového nářezu uvězněného pod vrstvou aspiku. Dodávám jen, že pokrm je pikantní, elegantní a vhodný k dobrému bílému vínu.

srdicka5

5  Pirohy zhotovené pomocí stiskací formy  Toto je klasika nejklasičtější. Pirohy (pozor, nezaměňujte s pirožky) mívají obvykle půlkulatý tvar, ale u nás si můžete pořídit i takovouto formu. Jak se s ní dobře pracovalo, uvidíte na krátkém videu.

Nechte si chutnat, ale hlavně – udělejte si vzájemně radost!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.