KVĚTINOVÝ SERVIS A ETAŽÉR S DONUTY

PEČENÁ RAJSKÁ POLÉVKA
27.7.2017
6 VEČEŘÍ ZA 100 KORUN
1.8.2017

ornament_01

Vybrat si pro letní stolování květinový servis, je tou nejhezčí volbou. Dala bych přednost takovému, jehož dekor nehýří pestrostí, aby se na něm dobře vyjímalo každé jídlo. Našla jsem jeden takový, který je natolik decentní, že pro vás bude i v chladnějších měsících nadále příjemným společníkem.

Pravdou je, že trendy se neustále proměňují, ale je jen málo z nás, kteří si vybírají stolní výbavu podle nich. Podle čeho tedy volit? Téměř u každého z nás zvítězí představa čistoty a křehkosti. Proto nejčastěji sáhneme po bílé barvě. Druhou nejhojnější volbou jsou květinové dezény. Jsme-li jen trochu romantické duše, nikdy se nám neomrzí.

Podívejte se, jak hezky vypadá stůl prostřený talířovou soupravou Purple. Tradičně obsahuje 18 dílů, a prostřela jsem na ní pro vás k nedělnímu obědu. Je evidentní, že jako dezert se budou podávat jemné mini donuty, které se vyhouply na etažér efektně vytvořený pomocí obyčejného kávového hrnku (návod naleznete zde). I takto si můžete hrát se svým novým servisem – do neděle za vámi určitě dorazí…

ornament_02
purple1

STŘED STOLU

Mám ráda, když stolu vévodí nějaká dominanta. Většinou jsou to samozřejmě květiny ve váze nebo sezonní aranžmá z přírodnin. V tuto chvíli jsem však zvolila dezert, a to malé smažené donuty z nadýchaného těsta. Čekají na svou příležitost po odpolední kávě, a aby je snad někdo nepřehlédl, uložila jsem je na malý etažér s nožkou vytvořenou pomocí obyčejného hrnku.

purple2

RAFINOVANÝ DEKOR

K servisu patří klasicky 3 typy talířů. Jsou navrženy tak, že dekor každé sady je trošku pozměněn. Když složíte talíře na sebe, teprve pak celek dokonale vynikne. Prostřený stůl vypadá, jakoby se na něj snesla nahodile rozhozená sprška kvítků.

Aby nechyběla sladká tečka, v úvodu článku naleznete proklik na recept. Donuty vykrojíte pomocí malého kruhového vykrajovátka a z kolečka vypíchnete střed. Postup je obdobný, jako u srdíček.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.