KUCHYNĚ S DEKOREM FLORIS

OBLÉKNĚTE JARNÍ OKNA
21.3.2018
VELIKONOČNÍ SEDMIKRÁSKOVÝ DORT
26.3.2018

ornament_01

Květinové dekory jsou v kuchyni vítanými společníky. Zatímco dříve zdobily převážně porcelán, dnes je najdeme na veškerých materiálech, od plastů až po kovové povrchy.

Když se nám líbí, máme tak možnost decentně využít zdobnost pro každý všední den. Má to nejen své kouzlo, ale i důležitost. Přijít ráno do hezké kuchyně, je víc jak příjemné. O tom, že prostředí má pozitivní vliv na naši psychiku, není pochyb. Nakonec, ty věčně uspěchané snídaně zažíváme častěji, než prostírání pro větší společnost, které si jinak užíváme.

Uznávám, že květinové vzory jsou bezesporu holčičí záležitostí. Ale nepochybuji o tom, že i mužské části rodiny bude chutnat káva z romantického kávovaru. Vždyť komu by se nelíbil stůl prostřený se smyslem pro detail?

Volba barevných tónů může být natolik jemná, že dekor nevytvoří důrazný akcent, který je pak třeba v kuchyni dodržet. Výrazné barvy jsou už trošku svazující a navíc riskujete, že se vám po čase omrzí. Zůstanete-li u jemnosti, například takové, jako nabízejí výrobky z řady Floris, vyhnete se takovým potížím. Dovolí vám přidat do sousedství předmětů další porcelán nebo keramiku v jednobarevných tónech základního vzoru. Šedé, skořicové či olivově zelené barvy sjednotí celkový pohled na kuchyňskou linku i stůl zcela přirozeně.

Co všechno si můžete v tomto dekoru pořídit, uvidíte na e-shopu pod zadáním hesla Floris. Květinový dekor naleznete nejen na rychlovarné konvici, hodinách a konvicích, ale dokonce i na fénu do koupelny.

ornament_02

floris1

PŮSOBNOST AKVARELOVÝCH BAREV

Jemné, do sebe zapouštěné barvy dekoru v sobě nesou stopy romantiky. Můžete prostřít bez zvláštních formalit i s velkou dávkou uvolněnosti, ale příchozí budou mít pocit, že se děje něco výjimečného. Právě tak si můžete občas dopřát elegantní snídani i sama pro sebe…

Musím říct, že květinová snídaně s čerstvě upečeným švestkovým koláčem rozjasnila i šedivé ráno. Přeji vám radostný víkend.


2 Comments

  1. Alena napsal:

    Dobrý den,vše se mi velmi libí.Objednala jsem si var.konvici a ted mám v plánu si objednat chlebník..Ptám se dá se to nádobí a hrničky umyvát v myčce.

  2. Jana napsal:

    Dobrý den, paní Aleno,
    ano, je to tak, porcelánové hrnky, čajová souprava i miska, se dají umývat v myčce. Další informace naleznete přímo u charakteristiky každého výrobku, např.: https://www.decodoma.cz/Sada-na-caj-Tea-For-One-FLORIS.html. Přeji Vám příjemné jaro :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.