KORUNKA PRO ŠTĚDRÝ VEČER

SILVESTROVSKÁ POMAZÁNKA
22.12.2016
KVĚTY Z ANANASU A DEZERT Z MARCIPÁNU
2.1.2017

ornament_01

Tak, a je to tady. Tolik očekávaný svátek je za dveřmi, a ty už se malinko otvírají…

Všechno, co jsme nestihli, už nestihneme, ale vše, co očekáváme, je teprve před námi. A tak vám přeji klidný Štědrý večer, nesmírnou pospolitou pohodu a nespáleného kapříka. Když už jsme u večeře, nemohu jinak, než vám ještě narychlo podstrčit nápad na slavnostní stůl, aby byl zářivě prostřený. A také tím vzdávám hold všem hospodyňkám a šikovným mužům jakbysmet, kteří se společně prokousali úklidem, nákupy i slavnostní výzdobou svého domova, a zaslouží si – když ne svatozář – tak královskou korunu.

Možná je trochu víc pro princezny, ale tak nějak mi to vyšlo. Chtěla jsem vám nafotit ubrousek složený do tvaru vánočního stromečku, ale vzdala jsem to. Ten nápad znám řadu let, ovšem letos se objevil snad ve všech médiích a určitě jste ho potkali. Raději jsem vám poskládala korunku; především proto, že je hodně jednoduchá, a nehodlám vás trápit nějakými složitostmi, na které není čas. Složení ubrousku vám zabere asi tak jednu minutu.

ornament_02
koruna_krok

4 KROKY PRO SLOŽENÍ UBROUSKU

Korunku poskládáte i z kvalitního jednorázového ubrousku typu Duni, který vypadá velice přirozeně. Pro slavnostní rodinné večery dávám přednost textilu, takže jsem skládala z látkových ubrousků. Připravte si:

  • látkové ubrousky
  • slabou stužku v potřebné barvě nebo zlatou dutinku, pro každý ubrousek v délce 80 cm
  • cokoli na dozdobení – jmelí, drobnou vánoční dekoraci, papírovou jmenovku apod.

1. Ubrousek rozložte rubovou stranou před sebe na koso a spodní část přehněte vzhůru tak, aby znikl trojúhelník. Pravý cíp trojúhelníku uchopte a přehněte směrem k hornímu rohu.

2. Totéž udělejte s levým cípem, přehněte ho směrem k hornímu rohu. Před vámi leží složený kosočtverec.

3. Nyní podehněte spodní část kosočtverce do rubu. Hrany není nutné sežehlovat. Opět vznikne trojúhelník.

4. Vzniklý trojúhelník zdvihněte z podložky, stočte ho do kruhu a vzadu zasuňte levý a pravý cíp do sebe. Vpředu se horní špičky složeného ubrousku rozevřou a vytvoří boky korunky. Korunka stojí na kruhové základně, cípy jsou vzadu spojené. Pro parádu můžete korunku v dolní části obtočit stužkou nebo šňůrkou, kterou zavážete na mašličku. Za ni je možné provléknout libovolnou vánoční dekoraci.

dscf3733

KORUNA PRO KAŽDÉHO HOSTA

Pokud je vás u stolu víc, a potrpíte si na zasedací pořádek, připojte k dekorační šňůrce jmenovku nebo přání pro každého strávníka. Je to nádherné přivítání. Já jsem při tréninku zvolila pouze snítku jmelí, které mám nesmírně ráda.

Nádherné prožití svátků plných lásky a dobrého jídla přeji za sebe i za celý tým decoDoma!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.