KOKOSKY RAFFAELLO

7 TIPŮ PRO ZIMNÍ POHODU
6.1.2016
NA NEDĚLI…
8.1.2016

stuha_hneda

Tohle pečení je pro každého, kdo miluje kokos. Pokud je to tak, pak občas sáhnete po kuličkách Raffaello. Představte si, že si tuhle lahůdku můžete znásobit. Zapečte oblíbené pralinky do odpoledního moučníku.

Budete k tomu potřebovat jen půlhodinku volného času, 12 praktických silikonových košíčků na pečení a krabičku zmíněných bonbonů. Neobávejte se, že se kokosové kuličky pečením  znehodnotí. Kdepak. Oříšek v bílé čokoládě se spořádaně objeví přesně uprostřed kokosky. Stejné ingredience budou i na povrchu muffinů – opět bílá čokoláda a znovu mletý kokos.

stuha_hneda

KOKOSKY RAFFAELLO

Příprava: 30 minut * Pečení: 30 minut * Připravíte: 12 kousků

Muffinky zásadně šlehám metličkou, ručně. Je to jeden z nejrychlejších moučníků a potřebuji k němu pouze větší misku a silikonové košíčky. Těsto ale můžete šlehat v robotu a použít i muffinkový plech vystlaný papírovými košíčky. Připravte si:

  • 2 velká vejce
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálku mletého kokosu
  • špetku soli
  • 1 a ¼ šálku polohrubé mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 12 bonbonů Raffaello
  • bílou čokoládu a mletý kokos na dokončení

1. Troubu vyhřejte na 175 °C. Do větší misky dejte 2 vejce a cukr a šlehejte do pěny. Přidejte zchladlé rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a prošlehejte.

2. Přidejte kokos, špetku soli a zbytek suchých ingrediencí, přičemž střídavě přilévejte smetanu. Pokud jste použili velká vejce, nemusíte dávat všechnu smetanu. Výsledkem by mělo být hladké hustší těsto.

3. Silikonové košíčky dejte na rovný plech a do každého vložte vrchovatou lžíci těsta. Doprostřed lehce vtlačte kuličku Raffaello a dalším těstem ji zakryjte. Kokosky vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut.

4. Po vychladnutí vyjměte kokosky z košíčků a v misce ponořené do vodní lázně rozpusťte bílou čokoládu. Kokosky potřete pomocí lžičky čokoládou a ponořte je do hromádky kokosu.

kokosky1

Ještě jedna poznámka. V receptech, kde mám naměřené ingredience na šálky, používám komplet cukrářských odměrek. Jsou tři a vyznačené míry odpovídají ½ šálku, ⅓ šálku a ¼ šálku. Pokud pečete od oka podle svých hrnečkovým poměrů, dejte pozor, ať není těsto příliš hutné.

kokosky2

Bílá čokoláda se nesmí vařit, srazila by se. Hlídejte vodní lázeň a v okamžiku, kdy čokoláda roztaje, hned ji použijte. Kokosky jsou takové sváteční, zimní, zasněžené a voňavé. Myslím, že vám budou chutnat.

stuha_hneda

2 Comments

  1. Uggi napsal:

    Tak bombony Raffaelo by kupovat a jíst nikdo neměl. Koktail Eček, konzervantů, palmového tuku a glukozo-fruktozového cukru opravdu nikomu nedoporučuji. Stačí si na krabičce těchto,otravnou reklamou profláklých bombónů, přečíst složení a každému rozumnému člověku bude jasné , že tímhle si útroby ničit nebude. Firmu Ferero Rocher naprosto bojkotuji. Bombony Raffaelo se dají vyrobit z kokosu daleko zdravěji a receptů na internetu najdete opravdu hodně. Sladkosti od nadnárodních potravinářských firem se zkrátka nedají konzumovat. A rozumní lidé je ani nekupují, ani nejedí.

  2. Jana napsal:

    Uggi,
    složení bonbonů Raffaelo si momentálně nemohu ověřit, takže Vašemu sdělení věřím, a ponechávám na naší široké čtenářské obci, jak s informací naloží. Recepty na kokosové bonbony znám, a mám svůj vlastní, a dělám je zdravě a s chutí.
    Děkuji za upozornění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.