PRO KLIDNÝ DĚTSKÝ SPÁNEK

SEZONA PODZIMNÍHO PEČENÍ S OVOCEM
2.10.2018
PODZIMNÍ SVÍCEN A KOBEREC JAKO FENOMÉNY ÚTULNA
4.10.2018

Rozdělení dětského pokoje na noční a denní zónu je jedním z nejdůležitějších úkolů. K pohodě na lůžku patří vedle kvalitních matrací také příjemné povlečení a uklizený prostor kolem.

Když stojíte na prahu dětského pokoje, máte před sebou místo, které zaujímá spaní, hraní, stůl, kde se dítě učí, úložný prostor, a když to jde, tak i koutek pro relax. Než se pustíte do úvah jak vše zařídit, předělat a přeskupit, představte si sebe na jeho místě. Se stejnými potřebami a nároky. Těžké, viďte? Je to ještě o to těžší, že zařizujete jen na pár let. Rozhodně si nenamlouvejte, že na podruhé, či napotřetí máte hotovo. Batolecí, předškolní a školní věk totiž pokračuje. Jednu dobrou zprávu ale pro vás mám. Umístěte správným způsobem lůžko (myslím už velké lůžko, ne dětskou postýlku) a toto místo už bude neměnné.

ideální postel

  • Plocha ložnice pro jedno dítě by měla dosahovat 8 m².
  • Postel neumísťujte v pásmu mezi oknem a dveřmi, kde působí proudění vzduchu rušivě.
  • Pokud volíte místo postelí zvýšené pódium (například v podkroví), lehací plocha by měla být nejméně 30 cm nad zemí, jinak děti vydýchají všechen prach.
  • Musí-li být lůžko umístěno před radiátorem, pak minimální odstup činí 70 cm.
  • Hlava by neměla spočinout přímo proti oknu, protože sluneční svit krátí klidný spánek.
  • Okna by měla být vždy zastíněná, pokud dítě vyžaduje světlo, pak je na usínání vhodné vybrat mírné světlo noční lampičky.
  • Před postel umístěte praktický zateplující koberec opatřený protiskluzovou vrstvou nebo speciální podložkou.
  • Dbejte na to, aby byl dětský pokoj před spánkem dostatečně vyvětraný a nepřetopený.
  • Matrace musí být prodyšná a opatřena pracím povlakem pro častou údržbu.
  • Ideální ložní prádlo je ze 100% bavlny.

DALŠÍ INFORMACE O LOŽNÍM POVLEČENÍ NALEZNETE V ČLÁNKU: POSTÝLKA PLNÁ OBLÍBENÝCH HRDINŮ.

Bavlněné ložní povlečení se nejenom dobře udržuje, ale splňuje všechny požadavky na hygienické spaní. Je prodyšné a příjemné na dotek, takže vašim dětem přinese pohodlí a klidný spánek. Velký výběr potisků látek je zárukou toho, že se v dětském pokoji objeví správné barvy, ale i oblíbení hrdinové z příběhů, zvířátka a přírodní motivy. Oblíbené jsou oboulícní kombinace látek, kdy je líc i rub povlečení opatřen jíným dekorem: POVLEČENÍ SWEET DREAMS - KOČKY, 499 Kč.
Plastové omyvatelné boxy s víky jsou v pokoji nepostradatelné pro ukládání různých drobností. Hračky, pastelky, stavebnice i školní pomůcky tak mohou být roztříděné a pořádek pro děti je pak snáze udržitelný. Méně přístupný prostor - jako například pod postelí, by sice neměl bránit úklidu, ale pár krabic, třeba na dočasnou dobu, může vyřešit problém s místem: DĚTSKÝ PLASTOVÝ BOX KRTEČEK, VE 2 VELIKOSTECH, OD 199 Kč.
Než dojde na pořízení velké postele, funguje dětská postýlka klidně i do 3 let věku dítěte. Záleží na tom, zda není nutné postýlku přepustit dalšímu sourozenci. Pokud je vaše díte spokojené za bezpečnou ohrádkou, pořiďte jen povláčky na lůžkoviny, které už vašemu malému dítěti něco říkají. Tento český výrobek je plný medvídků, což je téma, s kterým se u malých dětí nemůžete splést: DĚTSKÉ POVLEČENÍ SRDÍČKA, VELIKOST POLŠTÁŘE 45 x 65 cm a PŘIKRÝVKY 90 x 130 cm, 399 Kč.
Ne, nezdá se vám to. Tyhle příšerky doopravdy svítí! Stejnojmenné bavlněné ložní povlečení je určeno dětem, které se v noci nebojí a zvesela se chystají na halloweenský svátek. Speciální barva vykreslí po zhasnutí na lícové straně obrysy obličejů. Zářivost postaviček závisí na množství denního světla. V zimě se tedy může stát, že bude povlečení svítit méně: SVÍTÍCÍ POVLEČENÍ PŘÍŠERKY, 499 Kč.

2 Comments

  1. Klárka napsal:

    Super díky za nápady a inspiraci teď zrovna zařizujeme síňový pokojík, tak se hodí…

  2. Jana napsal:

    Klárko,
    rovněž dík, rádo se stalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.