KDYŽ ČERNÁ HRAJE PRIM

4x ZDRAVÉ ZELÍ V KUCHYNI
5.2.2019
ABY ŽIDLE NETLAČILY
7.2.2019

Barvy v bytě není tak snadné změnit, jako pořídit nový šatník. Jejich výběr ovlivní váš domov na řadu let. Vyhovuje-li vám černobílý základ, máte v rukou téměř nekonečné možnosti změn a přímočaré inspirace.

Výběr barev má silný emocionální náboj. Dobře víte, že existují barvy, s kterými byste se nikdy nesžili. Těžko se necháte ovlivnit časopisy, nejrůznějšími teoriemi i módními trendy; a pakliže ano, pak jen proto, že jste uviděli to, co jste právě hledali. Cítíte-li svou jistotu, pak můžete začít s úpravami.

Mnozí z nás s oblibou sáhnou po černé a bílé. Jsou to barvy, které další výběr barev zjednodušují, ale nebylo by dobré zůstat jen u nich. Představují dva světy, dva protipóly, které potřebují mezi sebou celou škálu neutrálních tónů. Představte si je jako šedé stíny, které přeběhnou přes výrazné barvy; utlumí je a společně s kombinacemi černé a bílé vytvoří senzační interiéry. Je spousta barev, které s černou a bílou výborně spolupracují - patří k nim přímé odstíny červené nebo oranžové s nimiž vzniká dynamický prostor, v kterém se časem mohou vaše smysly trochu unavit. Na druhé straně lomené odstíny fialové, okrové a zlaté vytvářejí klidnější paletu pro elegantní prostředí. Doplňte je zelení a pátrejte dál, zda nepřidat pudrové tóny růžové nebo modré...

Vybírejte s rozvahou a změny provádějte postupně. Pro začátek se jen tak zlehka otestujte například stěnou s černobílou tapetou nebo novým kusovým kobercem. K perfektnímu základu obývacího pokoje může patřit renovace pohovky. Pořiďte si na ni zbrusu nové potahy. Lehce vám napoví, které další barvy budou v jejich sousedství. Řadu odpovědí naleznete na našem e-shopu!


Kolekce ZUMA je jedinečná použitým materiálem i dezénem. Napínací potahy na pohovky, křesla a taburety, jsou vybaveny tzv. kapsovým systémem. To znamená, že mají střihově prodloužené části, které se zasouvají hlouběji mezi polstrování. Pro perfektní vypnutí potahů tedy platí, že musíte mít prostor mezi jednotlivými polštáři čalounění. Úplet zdobí atraktivní žakárový vzor, který se bude dobře kombinovat s dalším černobílým vzorováním - viz koberec: POTAH ZUMA NA SEDAČKU S OTOMANEM (levý, pravý), 3299 Kč.
Do barevné souhry černé a bílé vstupuje všudypřítomná šedá, a nově žlutá barva. Stejně dobře se na jejím místě bude vyjímat jahodová nebo zelená. Na první pohled je vidět, jak prostor ožije, přestože žlutá barva zanechala mezi černobílými dlaždicemi jen pár stop. Protože grafika bavlněného materiálu výrazně pracuje s černou barvou, celkové doladění prostoru je optimistické a světlé. Smetanové tóny a vstup přírodních povrchů dřeva celek příznivě oteplí: BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ ELIXIR, od 885 Kč.
Je to tak, přimícháte-li bělobu do černé barvy, vznikne celá řada šedých tónů. Tohoto efektu využili návrháři napínacích potahů CASIOPEA a vytvořili praktický vzor, který dobře vypadá na solitérních křeslech, pohovkách bez područek i na tradičních kanapíčkách. V podstatě působí celková plocha tmavším dojmem, protože ze hry vypadla zářivě bílá. Nešetřete s ní tedy na stěnách i v okolí pohovky, a určitě nezapomeňte celek obohatit o další skvělé barvy, které máte v oblibě. K pozvednutí atmosféry v prostoru přispěje například oranžová, která navozuje pocit tepla a útulna: MONOELASTICKÉ POTAHY CASIOPEA, od 899 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.