V HLAVNÍ ROLI JUMBO HRNKY

SLAVNOSTNÍ STŮL S ROZINKOVÝM MAZANCEM
21.3.2016
ZELENEJME SE…
23.3.2016

ornament_01

Už přihořívá, koleda se blíží, a kdo má šikovné ruce, kouká něco vyrobit dětem pro radost. Musí to být jedna dvě, aby zbyl čas na kafe z velkého hrnku. Ale myslím si, že za tu dětskou radost to stojí.

Tentokrát došlo na kapku šití. Jenom jednoduchého, řekla bych – na koleně. Pár stehů, troška zdobení, a bude hotovo. Na naaranžování zajíce se vám mohou hodit větší jumbo hrnky, ale klidně i větší běžné. Pokud hledáte velikonoční dárek pro děti, můžete do hrnečků zároveň naaranžovat zaječí pytlíčky plné čokoládových laskomin.

Podívejte se i na naši další nabídku velikonočních dekorací. Nabízíme i šikovnou kapsu na koledu. Ani šít nebudete muset.

ornament_02

jumbo1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Mrkněte do svého šicího košíku, určitě najdete malé odstřižky, stužky, bavlnky i různá zdobítka. Pro zhotovení plstěného pytlíčku se hodí všechny zbytky materiálů. Připravte si:

  • kousky tenké plsti
  • zbytky bavlněných látek s drobným dezénem
  • vyšívací bavlnky a jehlu
  • květinové výseky
  • malou bambulku na ocásek
  • lepidlo na textil
  • papírovou šablonu zajíce velkou 12 × 19 cm

jumbo2

STŘIHOVÉ DÍLY

Nakreslete si a vystřihněte díly z papíru, přední díl vcelku a zadní díl, který se skládá ze dvou částí. Šablony položte na plst a jednotlivé tvary vystřihněte. Zkombinujte různobarevné kousky plsti. Čím bude zajíc pestřejší, tím lépe. Přikládám šablonu, kterou si můžete nakreslit libovolně velkou. Základna mého zajíce má šířku 12 cm.

sablona_zajic

jumbo3

DETAILY

Ze šablony vystřihněte obličejové části a podle nich detaily z plsti a bavlny, nalepte je na uši a na obličej. Dvojitým návlekem vyšívací bavlnky prošijte zajíčka po obvodu velkými předními stehy. Zadním stehem vyšijte čumáček a pod ouško nalepte kvítky.

jumbo4

ZAJÍC ZEZADU

Zadní díl se skládá ze dvou částí, které na sebe navazují. To proto, aby se dal naplnit drobnými cukrovinkami. Spodní část, která tvoří kapsu, ozdobte našitým ocáskem. Bambulku jsem podložila plstěným kvítkem. Pokud máte k dispozici velký kus plsti, pak můžete přední díl nastříhat s touto kapsičkou dohromady. Odpadne sešívání spodní části pytlíčku.

Do jumbo hrnku dejte trošku slámy nebo kokosového vlákna a dovnitř vložte čokoládou nadívaného zajíce. Určitě u vás budou veselé Velikonoce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.