KVĚTINOVÉ ARANŽMÁ S MODŘENCI

MRAMOROVANÁ BUCHTA S ČAJEM MATCHA
16.3.2017
JARNÍ VÝVAR S CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI
20.3.2017

ornament_01

Myslím, že o tomto víkendu Praha rozkvete. Soudím podle forzýtií pod našimi okny, které jsou na rozpuknutí. Pro mě v tuto chvíli začne jaro, na které se každoročně nesmírně těším. Je nejvyšší čas oprášit všechny domácí vázy a naplnit je vším, co pučí a kvete.

Možná jste zaregistrovali, že jsme na našem e-shopu vázy už připravily. Jsou z čirého skla, s klasickými tvary i výškami. Pro mě jsou nepostradatelné, protože se hodí úplně na všechno a pracuji s nimi po celý rok. Když tak začnu přemýšlet o kytičkách, často popadnu do ruky i něco, co k nim vůbec nepatří. Kuchyňské misky, zavařovací sklenice, dokonce i struhadlo. Tak nějak se mi přihodilo, že jsem zabydlela i formu na bábovku.

Úplně náhodou má tolik obloučků tak širokých, že do nich zapadnou vyfouknutá vejce. (Mimochodem sbírejte při vaření, už je čas.) Jedno jsem tam strčila, a padlo jak ulité. Pokud si růžičkovou formu koupíte, připravíte si skvělou dekoraci na velikonoční stůl, kterou lze donekonečna obměňovat.

Samozřejmě mezi přípravou pudinků, bábovek a velikonočních nádivek, pro které je forma určená…

ornament_02

babovicka1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • formu na bábovku Růže
  • květináč libovolně osázený
  • 2 velké hrstě dekoračního mechu
  • drobné přírodniny, barevná peříčka
  • bonbónové dražé
  • kousek celofánu
  • úzké barevné stužky
  • 6 vyfouknutých bílých vajec

Květináč s cibulovinami vložte do keramického obalu, aby zadržoval vodu. Uložte ho doprostřed formy a okolo namačkejte papírové ubrousky, zhruba do poloviny její výšky. Zbývající místo vyplňte mechem a přírodninami. Z celofánu nastříhejte 6 čtverců, do každého nasypte pár bonbónků a rohy zavažte stužkami. Připravte si 6 vyfouknutých vajec a otvory přelepte čtverečkem bílé samolepky.

babovicka2

FORMA MÁ 12 OBLOUKŮ

Konečné aranžování je strašně jednoduché. Rozmístěte ob jeden oblouk 6 vajec a mezi ně zasuňte do mechu uzlíčky s bonbóny. Vyfouknutá vejce uložte užším koncem směrem dolů, kde přesně zapadnou do tvaru formy. Celek můžete dozdobit peříčky a přírodninami, záleží na tom, kolik máte volného místa.


 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.