JARNÍ DEKORACE Z MAGNÓLIÍ

CHALUPAŘENÍ JE RADOST
3.6.2020
DOMÁCÍ RAJSKÝ KOŘENĚNÝ KEČUP
8.6.2020

Ne vždy je možné zaplnit dům živými květinami. Tvořit se dá ale i z pečlivě napodobených umělých rostlin.

Nevybrala jsem si právě nádherný den. Od rána prší, ale to je právě ten čas, kdy přijde chuť na malé domácí tvoření. Přiměla mě k tomu nabídka na našem e-shopu. Máme tu přímo celé stromořadí magnólií - větviček s textilními květy ve všech odstínech od bílé po sytou fuchsiovou.

Šácholan, nebo-li magnólie, jsou oslnivě krásné kvetoucí stromy, jejichž pra pra předkové byly současníky dinosaurů. Magnólie se vyvíjely ještě dříve, než se objevily včely, a tak jsou jejich květy vyvinuté k opylování brouky. Pod stromy zůstávám každoročně s obdivem stát. Nesčíslněkrát jsem je fotografovala a pokaždé stojí znovu za ztvárnění. Zahradním kultivarům se daří i u nás, takže se jim můžete krátce obdivovat, a dlouze si jich užívat doma, jak říkám v instantní podobě, koupíte-li si větvičku s romantickými květy, které vám rozhodně neuvadnou.


 

 

MAGNÓLIE PRO VELKOU I MALOU DEKORACI

Dekorativní větvičky umělých magnólií s mnoha květy ve fuchsiové nebo růžové barvě vypadají dobře ve vysoké skleněné váze. Musíte si pořídit opravdu velkou, protože větve mají téměř jeden metr. Obě barvy jsem nechala vyniknout jen tak, ale stálo by za to přidat k nim další přírodniny. Váza s magnóliemi vytvoří v prostoru velký efektní objekt.

Květiny si můžete pořídit i za účelem dalšího tvoření. Tyto větvičky nejdou rozebrat, jako tomu mnohdy u umělých květin bývá, takže nezbývá, než je uštípat pomocí kleští (v plastové konstrukci je totiž drátek, aby byly rostliny tvarovatelné), ale pak získáte hromádku „stavebního materiálu”. K jednoduchému aranžmá jsem přidala ještě korálkovou podložku pod horké předměty. Je vyrobena z bambusu a zafungovala zde jako takový rozdělovník, který drží aranž pěkně rozloženou a vzpřímenou.

CO BUDETE POTŘEBOVAT PRO KVĚTINOVÉ ARANŽMÁ

Tady je na podložku Brillante Bamboo pěkně vidět. Má průměr 22 cm, takže váza ve tvaru válce musí být také dost široká. Připravte si:

  • 1 větev magnólie s textilními květy, v délce 90 cm
  • štípací kleště
  • širokou válcovitou vázu
  • bambusovou podložku z korálků (viz galerie pod článkem)
  • bílou nebo barevnou kamínkovou drť
  • velké kameny nebo jiné přírodniny

Nejprve rozdělte větev na jednotlivé květy, ponechte co nejdelší úpony. Do vázy nasypte kamínkovou dekorační drť do libovolné výšky a na dno zatlačte velké oblázky. Společně s dřevěnou podložkou poskytnou oporu jednotlivým květům magnólií.

BAMBUSOVÁ PODLOŽKA VYTVOŘÍ DEKORATIVNÍ MANŽETU

Pohled shora na hotové aranžmá bude zajímavý. Využijte otvory mezi korálky podložky. Prostrkejte jimi různě vysoké květy, přičemž nejdelší stvoly ponechte uprostřed. Do aranžmá můžete samozřejmě přidat živé i suché přírodniny, podle svého vkusu. Pokud stvoly dosahují až do kamínkové drtě, zafixují se tam a pomohou vytvarovat korunu z květů. Použijete-li živé rostliny, nalijte do válce nízkou hladinu vody. Umělým rostlinám to nebude vadit.

Aranžmá můžete kdykoli rozebrat, aby květiny opět posloužily vašim dalším záměrům a nápadům. Výhodou umělých rostlinek je to, že s nimi můžete donekonečna pracovat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.