JAK ZHOTOVIT KVĚTINOVÉ ARANŽE ZA PÁR KORUN II

JABLEČNÉ KNEDLÍKY S MANDLEMI BEZ PLNĚNÍ
22.2.2021
PŘÍJEMNÉ JARO Z NOVÉHO KATALOGU
24.2.2021

Dlouhé zimní období je třeba trošku si zpříjemnit. Spolehlivě se o to postarají květiny, které naše příbytky i nás samotné rozradostní.

Naše země je sevřená nelítostným koronavirem a jsme už velice dlouho zajatí ve starostech. Nezbývá, než zachovat si dobrou mysl a snažit se všemi rozumnými prostředky čelit této nepříznivé situaci. K psychické očistě nemalou měrou přispějí rostliny. Bereme je jako živoucí bytosti, rádi se o ně staráme a vášnivě zahradničíme nebo alespoň pěstujeme bylinky na parapetu. Na část z toho si ještě musíme počkat, ale ošetřovat květináče s probouzející se zelení i naaranžovat si kytici, to můžeme dělat často, ba přímo hned.

Je řada možností, jak si vytvořit malou kytičku na stůl u něhož trávíme spoustu času při práci i s rodinou. Postačí přinést si trochu přírodnin z procházky, zkombinovat snítku živých květů s umělými i vytvořit si aranžmá z květin, které přírodu jen napodobují. Ty nám vydrží ve váze nejdéle a dají se neustále proměňovat. Je to milá činnost, k níž stačí jen fantazie. Podívejte se doma po plechových hrnečkách, vyprázdněných sklenicích po kompotech, po tvarově zajímavých vázách, které lze klidně i natřít do jiných odstínů. Odpočiňte si s námi při hezké práci, k níž můžeme přispět i díky našemu e-shopu.

 

Přírodniny, které si přineseme domů, ale i umělé květiny dovedně imitující přírodu, jsou neustále v centru zájmu. S chutí si jimi zdobíme své domovy, protože nám dávají radost, jsou originálními dárky i osobitým dekorem v prostoru. Další nápady naleznete ZDE.

Módních dřeváků máme na e-shopu hned několik typů. V článku se dozvíte nejen něco o nich, ale také jak je darovat docela nevšedním způsobem. V květinářstvích už se dají nakoupit květináčky s prvními posly jara. Ty nejmenší sazeničky se bez problémů vejdou i do těchto bot. Dřevákům vyztuženým fólií nijak neublížíte a docela jistě jimi uděláte radost, i když celkové aranžmá bude jen chvilkovou potěchou pro oko.

Právě teď můžete zakoupit květináče se zakořeněným eukalyptem (blahovičníkem). Můžete ho pěstovat jako okrasnou nebo pokojovou rostlinu. Potřebuje hodně slunečního svitu, v létě letnění na zahradě a v období klidu ideálně zimní zahradu nebo světlé zákoutí na chodbě. Dokáže pak dorůst i do výšky malého stromku. Máte-li rádi jeho nezaměnitelnou vůni, využívejte eukalyptový esenciální olej pro jeho antibakteriálními účinky, i dekorativní sušené listy, které mohou spočinout v květinové vazbě dokončené jemným světýlky. Na sklonku zimy vám aranžmá zpříjemní večery.

Také svícen pro podvečerní pohodu lze ozdobit živými květy. Jemné okvětní lístky hortenzie jsou v tuto dobu nedostupné, ale krásně budou vypadat jakékoli ploché lístky jarních květin - primulek, malých tulipánů apod. Čerstvě vylisované lístečky se pomocí lepidla snadno stanou součástí skleněných ploch. Drží tak dobře, že až je budete chtít ze sklenky smýt, docela vám to dá práci. Samozřejmě to jde, a nic si nezničíte, takže využijte třeba i sklenici, kterou běžně užíváte a chvíli vám nebude chybět. Na tvoření se hodí také sklenice od spotřebovaných svíček, pokud si je schováváte.

Před časem jsme měli na e-shopu celou řadu jemně i výrazně zbarvených magnólií, ale podobně lze tvořit i z jiných dekorativních textilních květin, třeba z azalkových květů, kopretin a dalších. Aby si větší kytice udržela tvar, použila jsem k jejich adjustování bambusovou podložku pod horké předměty. Posloužila naprosto dokonale. Až aranžmá rozeberete, zase bude sloužit v kuchyni.

Kdo miluje smaltované nádobí, nenechá ho doma ležet ladem. Sloužit může i v mezičase, když se v něm nic nevaří. Například smaltovaný hrnek krásně ožije zahradními sedmikráskami, větší hrnec pojme hned několik květináčů s bylinkami najednou. Mimoto můžete tvořit i se zeleninou, než ji v kuchyni spotřebujete. Když je čerstvá, je úžasně dekorativní a v kuchyňských nádobách všeho druhu se bezvadně vyjímá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.