Z ČEHO VYROBIT 4 SKLENĚNÉ SVÍCNY

DEVĚT JEDLÝCH DÁRKŮ
6.9.2016
OCHUCENÁ MÁSLA
8.9.2016

Možností je tolik, kolik surovin vás inspiruje. Naštěstí je pokaždé na startu fantazie a s ní schopnost vidět v obyčejných věcech něco zvláštního.

Vybrala jsem takové svícny, které ladí s nastávající sezonou babího léta. Když se vyvede počasí, je to jedno z nejkrásnějších období v roce. Ale večery se pomaloučku krátí a doma začíná být útulno s plamínky rozsvícených svíček. Mám ráda vysoké velkolepé svícny i tlusté svíce na robustních podstavcích, ale obojí si vyžádá klid a pozornost. Pro běžné každodenní užívání mám ráda drobné čajové svíčky, které doma kupujeme doslova na kila. Když je ponořím do vysokých sklenic a dám na bezpečné místo, mohou si svítit bez ustavičného dozoru. Sklenice, z kterých se – byť na chvíli – stávají svícny, je třeba trošku nazdobit.

Třeba takhle nějak…

1  Silnostěnné sklenice na čaj a kávu + čerstvý vřes  Vřesy už hýří barvami a málokdo z nás odolá tomu, nastříhat si ho domů do vázy. Krásně si ho nasušíte i obtočený kolem vázy nebo kolem hrníčků. Zdobím si je každý rok a dávám do nich silnější špalíky svíček.

2  Zavařovací sklenice + plastové kraječky  K výrobě lucerniček potřebujete skutečně minimum věcí (viz úvodní foto). Rozstříhejte krajkové dečky z plastu a zkoušejte, jestli obtočí celou sklenici nebo zda z jednotlivých kvítků sestavíte vzor. Pro přenášení svícnů doporučuji čajovou svíčku přilepit ke dnu trochou vosku nebo aranžérskou gumou, aby se roztavený vosk nevylil.

3  Sklenice z obchodu + korálky na drátku  Určitě děláte to samé, co já. Když sníte kompot nebo koupené okurky a zbude vám zajímavě tvarovaná sklenice, schováte si ji. Ještě nevíte na co, ale bude se hodit. Zapátrejte v zásobách a pusťte se do tvoření. Stačí pár korálků navlečených na vázacím drátku, a hned je tu svícen plný mihotavých odlesků.

4  Dóza se šroubovacím hrdlem + přírodniny  Tyto sklenice jsou skvělé, když je chcete někam zavěsit. V létě na větev stromu, na verandu, doma do okna. Za okraj šroubovacího hrdla můžete upevnit drátek spletený do tvaru ucha. Válcový nebo čtyřboký tvar sklenice se dobře zdobí. Použijte drobnosti, které koupíte v květinářství nebo v obchodě s dárkovým předměty. Teď se začne nabídka hemžit houbičkami, drobnými jablíčky i červenými bobulemi. Dekorace jsou většinou upevněny na drátku, takže práce s nimi je příjemná.


 

002 (2)

1  Silnostěnné sklenice na čaj a kávu + čerstvý vřes

003 (2)

2  Zavařovací sklenice + plastové kraječky

svicinek_nahled

3  Sklenice z obchodu + korálky na drátku

DSCF2231

 4  Dóza se šroubovacím hrdlem + přírodniny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.