HVĚZDA JAKO SYMBOL VÁNOC

HRNEČKY V PAPÍROVÝCH TAŠKÁCH
22.11.2018
5 VESELÝCH MIKULÁŠSKÝCH NADÍLEK
27.11.2018

Kdybyste měli namalovat několik symbolů, které si okamžitě vybavíte v souvislosti s Vánocemi, jedněmi z prvních by byly vánoční stromek a hvězda...

Hlavním symbolem Vánoc byl betlém, a to až do začátku 19. století. V tuto dobu se ujal a rozšířil zvyk zdobení stromků (podle legend být známý už v 6. století), ale z počátku si stromeček mohli dovolit jen bohatí. Teprve později si ho zdobili i chudí lidé v chalupách. Dávali na něj šišky, oříšky a křížaly, a na špici stromku nesměla chybět hvězda. Právě hvězda byla důležitým symbolem, který odstartoval vánoční veselí.

O Štědrém večeru vybíhaly děti ven, a pečlivě hlídaly, kdy vyjde na nebi první hvězdička. Ukončila dlouhý půst a v tom okamžiku hospodář zapaloval svíčku a rodina usedala k slavnostně prostřenému stolu. Jakkoli byl chudý, představoval pospolitost celé rodiny a dodržovala se při něm celá spousta zvyků. Jistě trávíte svůj předvánoční čas v duchu tradic, které máte rádi, ale jedno máme určitě společné - téměř v každé rodině se najde symbol hvězdy už od první adventní neděle. Nejrůznějšími dekoracemi zdobíme okna, připravujeme adventní věnce, vyrábíme svícínky, nebo svítícími hvězdičkami krášlíme zahradu před okny. 

Advent nastává už tento týden, takže je nejvyšší čas vybrat si mezi spoustou hvězd tu svou. Z našeho e-shopu mizí jako sníh. Pokud se vám zalíbila svítící hvězda, kterou jsme fotografovali společně s betlémem, můžete si ji objednat podle následujících pokynů:

Dostali jste náš vánoční katalog do schránky? Pak není nic jednoduššího, než objednat jakékoliv zboží v hodnotě 990 Kč, zadat kód uvedený na katalogu a jako dárek vám zašleme svítící betlém. K němu si můžete objednat svítící dřevěnou hvězdu za zvýhodněnou cenu 119 Kč. Je zhotovena z dřevěné překližky a na okno ji upevníte pomocí přísavky. Dekorace s LED světýlky vám připraví příjemné chvíle všude, kam si ji přenesete.

Pokud chcete, abyste v budoucnu o žádný náš dárek nepřišli, registrujte se k odběru katalogů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.