STYLOVÉ HODINY S LEVANDULÍ

PIKNIK V PŘÍRODĚ
19.7.2017
5 PRÁZDNINOVÝCH ZELENINOVÝCH JÍDEL
25.7.2017

ornament_01

Letní slunce zrcadlící se v lánu levandule je nezapomenutelnou pastvou pro oči. Není divu, že tuto nádhernou bylinku s láskou pěstujeme i v českých zahrádkách.

Levandule léčí, je součástí kosmetiky, zkrášluje naše příbytky i ochraňuje je před útoky molů a dokonce má své místo v kuchyni při vaření, pečení i při výrobě zmrzliny. Máte-li rádi její vůni, určitě ji sušíte a uchováváte na zimu.

Kromě toho všeho je velkou inspirací dekoratérských stylů – např. ve venkovském duchu Provence, kde jsou dominantní žluté a modrofialové barvy, přírodní masivní nábytek, keramika a dekorované kachle s dostatečně robustním a oprýskaným vzhledem, nebo v jemnějším a nazdobenějším stylu Shabby Chic, kde dominují bílé barvy, krajky, černý kov, lité sklo a spousta květinových dekorací rovněž v náležitě omšelém podání. V každém případě se ocitnete v zajetí romantizujících prvků, které jsou nám ženám tak příjemné. Existují tisíce předmětů, díky nimž si můžete ve svých domovech vytvořit pěkná zákoutí. Jedním z nich jsou hodiny s dekorem levandule, které nabízíme ve dvojím provedení.

Mimo to si můžete vybrat na našem e-shopu z nabídky textilu, kuchyňských doplňků i dekoračních předmětů s celou řadou dalších levandulových motivů. Jen si zadejte heslo levandule. Tento týden se k fialové inspiraci ještě vrátím. Je její čas.

ornament_02

hodiny-venec

SHABBY CHIC

Interiér plný těchto romantických prvků působí nesmírně příjemně a dýchá rodinnou pohodou. Možná si s ohledem na další členy domácnosti nechcete takto zařídit celou domácnost. To jistě nevadí; pro radost si dopřejte alespoň svůj koutek – třeba se šicím strojem, nebo si tak zařiďte část kuchyně. Ne vždy to platí, ale mnohé styly mohou docela dobře existovat vedle sebe a doplňovat se.

Věneček, na kterém suším levanduli, už pomalu vadne, ale stále si ho ještě mohu dozdobit čerstvými bylinkami. Dokud voní, nechám ho s radostí na polici. Zaujal-li vás, návod na něj naleznete zde. Zákoutí s hodinami doplní moc hezky.

levandule

TROCHA ROMANTIKY NA ZÁVĚR

Zavřete oči a nadechněte se. Levandule určitě zavoní. Možná, že za rok vám pokvete pod okny.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.