DIY – 5 NÁPADŮ PRO ZASNĚŽENÉ TVOŘENÍ

ZAMILOVANÝ OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ
24.1.2022
HORKÉ RADY Z KUCHYNĚ I – PEČENÍ
26.1.2022

Když napadne sníh a máme možnost trávit venku volný čas, dostaneme dárek. Skvělou náladu z lyžování, koulování a stavění sněhuláků si přeneste i domů.

Kdyby šla dobrá nálada schovat do zásoby, teď uprostřed ledna by to měla být radost z jiskřivé zimy. Všichni prožíváme hodně starostí. Právě pobyt na čerstvém vzduchu je to, co potřebujeme nejvíc. Vyčistí nám hlavu a okysličí tělo. Navátý čerstvý bílý sníh je plný romantiky a pokaždé působí jako zázrak. Proto nikdy nepřestaneme milovat zasněžené obrázky pana Lady, v podvečer číst dětem pohádky z Mechu a kapradí a smát se u zimních animáků. Sníh je kouzlo, které trvá jen krátce. Je ten správný čas na zimní tvoření, k němuž paní Zima přináší velkou spoustu inspirace pro děti i pro nás dospělé.

Návody naleznete v jednotlivých článcích, a hezké zimní zboží u nás, na decoDomáckém e-shopu.

Vlastníte-li jídelní servis s jednoduchým dekorem, má to tu výhodu, že svůj stůl můžete nazdobit tisícerým způsobem. Nyní, v zimním období, vás může lákat styl ledové zimy. Inspiraci naleznete nejsnáze za okny, a doma se pak rozhlédněte, co všechno lze rychle a snadno naaranžovat. K zimní náladě přispěje vše, co je bílé, lesklé, skleněné. Využijte proutky ze zahrady a natřete je na bílo, máte-li kousky umělé kožešiny, vystřihněte z ní kulaté prostírání. Příbory lze naaranžovat do malých saténových sáčků dozdobených krajkou. Převažte je transparentní stuhou a vytvořte jemná aranžmá přímo na talířích. Sáčky se vám budou hodit i v létě, kdy je dozdobíte lučními kvítky.

Zavřete si kousek světa do skleněné sněhové koule. Nejprve musíte najít nějaký drobný předmět, který vás bude bavit pozorovat, jak se na něj snáší sněhové vločky, a vytvořte si sněžítko. Možná jste podobné měli, když jste byli malí. Znovu vás přenese do dob minulých. A pokud vyzvete k tvoření děti, uděláte jim spoustu radosti.  

Citronová těsta mám moc ráda. Jsou nenáročná na pečení a při práci vám provoní ruce od citrusů. Budete potřebovat kůru i šťávu ze dvou větších citronů. Vždy pečlivě sháním citrony s chemicky neošetřenou kůrou, protože jednak nedůvěřuji tomu, že se ošetřené citrony dají dokonale omýt, a pak nikdy tak silně nevoní. Šťavnatá dužnina obsahuje vitamin C a vitaminy skupiny B. Při pravidelné konzumaci citrony posilují imunitní systém, zastavují krvácení z dásní a podporují růst buněk. Kromě toho plody citroníku stimulují tvorbu žaludečních kyselin a šťáv, čímž urychlují trávení a zvyšují chuť k jídlu. Lehký dortík si oblíbí i vaše děti. V zimě jim ho vylepšete veselým obličejíkem sněhuláka.

Klasika, která nikdy nezklame, to jsou kakaové řezy s krémem tonoucí v závěji šťavnatého kokosu. Už dostáváte chutě? Tak ještě dodám, že pod krémem z mascarpone jsou schované kompotované višně nad těstem prokapaným portským vínem. Nemáte-li pocit, že všeho moc dobrého škodí, dejte ho tam, těsto se ještě vylepší. Jíte-li rádi kokos, použijte ho nejen na pečení sušenek a moučníků na plech, ale přidávejte si ho pravidelně do jogurtů a müsli, případně vyzkoušejte některé z asijských slaných jídel s masem, rýží apod. 

 

 K vytvoření ledové misky plné dekorativních bobulí, budete potřebovat jen dvě plastové kuchyňské mísy. Ideální jsou mísy na šlehání smetany a krémů. Plast vydrží silné zamrazení v mrazáku a díky tomu, že je měkký, snáze z něj svůj ledový klenot vyloupnete ven. Na procházce nebo na své zimní zahrádce naleznete spoustu pěkných přírodnin. Chcete-li dát své práci nějaký smysl, zamrazte do misky semínka pro ptáky. Vznikne taková ptačí spižírna. Až začne tát, ptáci si obživu jistě najdou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.