DÁRKOVÉ ROZJÍMÁNÍ

ČAS NÁVŠTĚV I
14.10.2015
VÍTÁNÍ PODZIMU
16.10.2015

ornament_01

V životě jsou chvíle, kdy vše, co se stane, musí být výjimečné. Takový je i svatební den plný krásy, štěstí a něhy. Vybíráte-li pro tuto chvíli svatební dárek, klidně zvolte zcela praktické věci, ale věnujte je s noblesou a malým pohlazením. Výhodou těch obyčejných věcí je to, že jsou potřeba každý den. A tak k nim bude často patřit i malá vzpomínka na vás.

Myslím, že krásné ručníky přijdou v nově začínající domácnosti docela vhod. Existují i takové, z nichž lze vytvořit opravdu luxusní dárek. Hebké ručníky s jemnou bordurou z bílých kamínků k takovým určitě patří. Když jsem je balila do celofánu (aby bylo stále vidět, jak jsou mimořádné), přála jsem si přidat k balíčku něco osobního. A tak vzniklo blahopřání s romantickým srdcem.

Tyto ručníky lze koupit po dvou kusech. Bylo mi příjemné, že se jedná o český výrobek, kde vsázím na kvalitu zpracování  (100% bavlna s vysokou gramáží 420 g/m²). Můžete-li si dovolit tak osobní dárek, budete s výběrem spokojeni. Ke své gratulaci jsem připojila jednoduše vyrobené srdce plné drobných růžiček. Je to přesně ta milá drobnost, která bude svatebčanům dlouho připomínat jejich velký den.

ornament_02

rucniky1

CO BUDETE POTŘEBOVAT

Nejvíc zafunguje nápad, který nedá moc práce a ještě si vyžádá spoustu pozornosti. Zřejmě bych se k tomu neměla přiznávat, protože jsem vážně chtěla vyrobit něco komplikovanějšího. Ale stalo se. Vymyslela jsem ten nejjednodušší postup, jaký byl možný.

  • připravte si srdíčko vyříznuté z dřevěné desky nebo balzy
  • krémovou akrylovou barvu a štětec
  • roli krepového papíru libovolného odstínu
  • lepidlo na ubrouskovou techniku
  • velké nůžky
  • stříbrné korálky
  • kousek transparentní stužky
  • arch kartonu A4 s jemným potiskem a nůžky

rucniky2

SRDCE S GRATULACÍ

Na srdce velké zhruba 18 × 18 cm budete potřebovat celou roli krepového papíru. Nechte ji srolovanou tak, jak jste ji koupili, a pevnými nůžkami ji rozstříhejte na cca 2 až 2,5 cm vysoké špalíčky. Urovnejte je a vlající konec přilepte lepidlem tak, abyste uzavřeli kolečko. Dotvarujte horní stranu růžičky a začněte zaplňovat srdce vyříznuté ze dřeva. Zatím nepoužívejte lepidlo, je třeba rozmístit růžičky symetricky po celém povrchu. Teprve pak začněte kus po kusu lepit. Natřete vždy plochu dřeva a růžičku vmáčkněte na místo. Střed každé růže dozdobte korálkem. Uplně na závěr připevněte doprostřed srdíčka jemnou mašličku.

Z potištěného kartonu vystřihněte tvar malé obálky, složte ji a slepte. Dovnitř vložte kartičku s gratulací. Pokud chcete vyrobit dekoraci na zavěšení, pak je třeba ještě před zdobením upevnit na zadní stranu dřevěného srdce očko.

Zanedlouho začneme přemýšlet o vánočních dárcích. Mohou být velmi osobní, trošku hravé, klidně k jídlu i neoblíbeně praktické. Ručníky bych zařadila do té poslední kategorie, ovšem nemám pochyb, že budou patřit k oblíbeným dárkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.