CO SI VZÍT S SEBOU DO LÁZNÍ

5 STAROČESKÝCH SPECIALIT
17.9.2019
LEHCE PIKANTNÍ ČALAMÁDA S KARI
23.9.2019

První cesta do lázní je plná otazníků. Zjistíte, že na dlouhodobý léčebný pobyt potřebujete půlku domácnosti. Nevíte, jak to všechno nacpat do kufru?

Popravdě - těžko, ale jde to. Je to zvláštní zkušenost. Váš rozevlátý život plný povinností se smrskne na docela malou plochu pokoje, a vy si začnete zvykat na to, že čas se zpomalí, což je pocit naprosto se vymykající všemu, co jste dosud okusili. Na konci měsíčního pobytu zjistíte, že vám k životu vlastně stačí těch pár věcí (za předpokladu, že budou zbaveny nánosů masážních krémů), a zkonstatujete, že se do své méně přehledné domácnosti budete vracet sice velice rádi a rády, ale s tím, že už by mohlo vše zůstat v té jednodušší rovině. Ale zpět k pakování, možná jste teprve na začátku událostí.

Budete-li se do lázní vracet opakovaně, stojí zato vytvořit si tahák. Seznam, s kterým si každoročně naházíte věci na hromadu, z níž pak začnete ubírat úměrně zmenšujícímu se prostoru v zavazadle. Předně si pořiďte kufr velký, rodinný, roztahující se na všechny strany, a přestaňte se za jeho rozměry stydět. Až do něj uložíte všechnu obuv, kterou potřebujete, pochopíte (zvláště v zimním období).

Své potřeby rozdělte na 4 společenské kategorie, s nimiž se potkáte (viz níže). Počítejte s tím, že váš čas bude utvářen doslova minutami, a že nespustíte oči z hodin. Pak se setkáte s tím, že budete stále mokří, takže musíte mít ustavičně k ruce fén, díky důkladnému vymáchání budete potřebovat kvalitní kosmetiku a potom všem je třeba se držet v teple, aby účinnost jednotlivých procedur měla smysl. Naše malá země je protkaná nebývalým počtem ozdravných míst na nichž vzniklo nemalé množství lázeňských měst a městeček. Všude se potkáte s krásnou přírodou a s ochotnýma rukama lidí, kteří pomáhají ostatním. Za to si zaslouží náš dík, a aby i vám bylo všude co nejlépe, pořiďte si na cestu za svým pevnějším zdravím praktické oblečení a volnočasovou výbavu, kterou objevíte i na našem e-shopu. Budete ji potřebovat stále dokola :o)

 

CO VÁM NESMÍ CHYBĚT

5338951_img_4908_eshop_z1
NA PROCEDURY
RUČNÍK NA CVIČENÍ / SÁLOVÁ OBUV / TRIKO A TEPLÁKY / ŽUPAN / GUMIČKY DO VLASŮ / SPORTOVNÍ PYTEL NA DROBNOSTI / PLAVKY / CHUŤ MAXIMÁLNĚ SPOLUPRACOVAT :o)
16064_z2
PRO VOLNÝ ČAS
SPORTOVNÍ OBUV / TEPLÉ SVRCHNÍ OBLEČENÍ / TREKINGOVÉ HOLE / OPALOVACÍ KRÉM / SLUNEČNÍ BRÝLE / SPOLEČENSKÉ ŠATY / KABELKA DO RUKY / KNÍŽKY / PONOŽKY NA SPANÍ
17331_93651_3_eshop_z1
PRO OSOBNÍ POTŘEBU
DIOPTRICKÉ BRÝLE / LÉKY NA CELÝ POBYT / DOKLADY A KREDITKA / HODINKY / LÁHEV NA PITÍ / LŽIČKA, MISKA A NŮŽ NA OVOCE / UTĚRKA / SÁČKY NA DROBNOSTI / PAPÍROVÉ KAPESNÍČKY
15673_z1
PRO PÉČI O VZHLED
DEZINFEKČNÍ GEL NA RUCE / VÝŽIVNÉ MLÉKO NEBO TĚLOVÝ OLEJ (POZOR, NELZE S NÍM JÍT DO BAZÉNU) / KRÉM NA RUCE A NOHY / MANIKÚRA / VLASOVÁ A DEKORAČNÍ KOSMETIKA / MASÁŽNÍ KRÉM / FÉN
Než se vám zautomatizují veškeré lázeňské rituály, určitě párkrát zapomenete na svoje léky. S dávkovacím pouzdrem snížíte maléry na minimum. Organizér s plastovou vložkou funguje vždy na 7 dnů, pak ho musíte opět nakrmit prášky na další týden. Šikovné a jednoduché řešení na cesty lze zakoupit v dámském i pánském provedení: POUZDRO NA LÉKY červené nebo černé, 199 Kč.
Veškerý volný čas určitě jen neproležíte. I v chladných dnech najdete chvíli, kdy vás vytáhne sluníčko ven. Vezměte si s sebou ultralehké trekingové hole, které složíte do délky pouhých 60 cm. Jakmile si osvojíte správné pohyby, které hole vyžadují (poraďte se svým lékařem), budou vás provázet doslova na každém kroku jak v městském prostředí, tak i na ostatních cestách v přírodě. Speciální vybavení anti-shock tlumí a pohlcuje nárazy a díky tomu šetří vaše zápěstí. Hole mají ergonomicky tvarované a protiskluzové rukojeti a jejich zatížení snese 80 kg: TREKINGOVÉ HOLE, 100-120 cm, 449 Kč.
Pro nás ženy je samozřejmé, mít u sebe pár oblíbených šperků nebo módní bižuterie. Do malé šperkovnice se vejdou i jiné drobnosti, které si povezete s sebou - sponky a gumičky do vlasů, klíče od bytu apod. Šikovné pouzdro se třemi patry je potažené růžovým sametem. Kulaté boxy uzavřete do praktického válce o rozměru 13 x 7,5 cm: TŘÍPATROVÁ CESTOVNÍ ŠPERKOVNICE, 299 Kč.

4 Comments

  1. Lída napsal:

    Děkuji, měla bych nastoupit do lázní v Poděbradech nějak na podzim. Je to ještě spousta času, ale pobyt v lázních pro mne bude poprvé. A moc se hodí mít takový seznam, co je tam vše potřeba. Třeba by mi nedošlo, že si musím vzít vlastní župan. Vždycky jsem měla nějak zafixovane, že župany v lázních klientům půjčují. Tak už koukám tady https://miorio.cz/222-damske-zupany a vybírám ten pravý 🙂

  2. Jana napsal:

    Zdravím, paní Lído,
    hlavně pořiďte pořádný kufr, je to opravdu pořádná spousta věcí; záleží samozřejmě na délce pobytu. Seznam funguje dle mých letitých zkušeností, ovšem berte jej orientačně, v každých lázních je to jiné. Někde župan potřebovat nebudete, a rozhodně není povinný. Je však důležité být stále v teple, a podzimní výjezdy do lázní se mohou potkat s chladnými dny. Předtím, než vyjedete, dostanete určitě orientační instrukce přímo lázní.

  3. DonaLabuznikova napsal:

    Zdravím, už jsem si sice na https://jacestovatel.cz/media/co-si-vzit-s-sebou-do-lazni našla seznam věcí co se člověku v lázních může hodit, ale konkrétné produkty jsem našla až u vás. Díky moc, dodali jste mi spoustu inspirace k tomu co pořidít.

  4. Jana napsal:

    Dono,
    také vás zdravím, a jsem ráda, že jsme trošku přispěli. Vím dobře, kolik starostí je kolem. V současné chvíli bych vám ještě doporučila napařovač oděvů STEAMEASY – https://www.decodoma.cz/Naparovac-odevu-STEAMEASY.html – přístroj je také skládací, a dobře si poradí s našlapaným kufrem, kde se ledacos pomačká.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.