CO SI PŘIPRAVIT K RYCHLÉMU SERVÍROVÁNÍ

5 SILVESTROVSKÝCH DOBROT
20.12.2016
SILVESTROVSKÁ POMAZÁNKA
22.12.2016

Když se sejde víc lidí, a to si o Vánocích hodláme užít, bývá největší starostí dát dohromady fůru nádobí a sklenic, které jsou zapotřebí k servírování. 

Každý z nás má omezenou kapacitu patřící jídelnímu servisu, příborům apod. Mám ráda barvy, vzory, zajímavý design nádobí, ale léty jsem si osvojila zvyk kupovat nadčasové kousky, které jsou svým způsobem nenápadné, a nakonec mi zahrají dohromady. Pokaždé s nimi bez problémů dotáhnete stůl se základním servisem. 

Důležitá je samozřejmě i úspora místa. Abyste vytvořili hostům pohodlí, nemůžete je u stolu umačkat mističkami a spoustou servírovacího náčiní, byť by bylo jakkoli krásné. A to si ještě svoje místo musí vybojovat květinové aranžmá a v ne poslední řadě i nealkoholické nápoje, které se stále dolévají.

S místem vám výtečně pomohou například etažéry. Na dvě, tři patra už se něco vejde, takže na ně nedám dopustit a mám jich několik. Vzhledem k tomu, že jdou po akci zase demontovat, není s nimi žádný problém. Misky vůbec jsou u stolu nepostradatelné. Mezi jídlem je vhodné nabídnout pro odlehčení ovoce, v řadových miskách nabídnete dipy k teplým pokrmům, ve vyšších miskách zase oříšky a slané pečivo k vínu.

Sbírka lahví u stolu také nevypadá nejlépe. Vodu přelijte do karafy, ovocné šťávy dejte do džbánů s víčky, červená vína je většinou správnější nabídnout v dekantéru. Na kávu a čaj si můžete opatřit konvici, která se bude nádherně vyjímat i na stole a poslouží k dolévání. Chcete-li si po všem shonu užít chvilku klidu, pak přece nechcete neustále odbíhat do kuchyně. Nicméně ke všemu, co je potřeba přinést, si pořiďte rozměrnější tác s uchy, který se dobře drží.

Ještě nesmím zapomenout na textil. K významnému stolování patří látkové ubrousky, ke studené kuchyni a poletování mezi tácy s občerstvením připravte komínky papírových ubrousků. Bude jich zapotřebí hodně. Všechnu tu krásu završí nažehlený ubrus, hodící se stylově k zimě a svátkům. Kéž by byl ještě za okny poletující sníh!

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.