CHLADNÉ DNY ŽÁDAJÍ TEPLÉ OBLEČENÍ

5 NÁPADŮ PRO DOMÁCÍ VÝROBU SVÍCNŮ A SVÍČEK
5.1.2021
MUFFINY SE SUŠENÝMI RAJČATY
7.1.2021

Letošní zima je plná otazníků. Ale i když se nám nedýchá volně, procházky a pobyt venku nesmíme vynechávat.

Na severu naší zeměkoule se říká: „Neexistuje špatná zima, existuje jenom špatné oblečení”. Což nám napovídá, že nemáme být za kamny, máme se otužovat, ale - pořádně se oblékat. V současné době je pohyb na čerstvém vzduchu hodně omezen. Chybí nám sport a radostný pocit, že můžeme kamkoli. O to důležitější je stanovit si rozumný režim, do něhož i v omezené míře patří alespoň pravidelná chůze.

Správné zimní ošacení se skládá z několika vrstev. Zahřejí nás mnohem víc, než jeden teplý svetr na těle. Nohy a hlava v teple, se rozumí samo sebou. K dispozici jsou zajímavě tvarované čepice, takže si vybere každý podle svého vkusu. Proti námraze na chodnících a na sněhu pomohou protiskluzové návleky, tělo zahřejí flízové materiály dobře izolující teplo, nohy potřebují nepromokavou obuv. Nechoďte ven bez rukavic a šál, protože i malé nachlazení vás při představě vážného onemocnění pořádně rozhodí. Zkrátka, opatrnosti není nikdy dost.

Když vyjdete za město a obejdete sněhem poprášené pole nebo si najdete zapadlý koutek v parku, kde můžete v klidu postát a vypít si horký čaj z přinesené termosky, alespoň trochu si vynahradíte setkání v kavárně. Dobře se k tomu oblečte a potkejte se s tím, s kým si máte co vyprávět. Chce to teplé boty a horký kelímek s víčkem do dlaní. Samozřejmě s něčím ukrutně dobrým...

Lehké dámské zimní boty s kožíškem mají vše, co očekáváte od teplého zimního obutí. Vnitřní kožíšek z umělého beránka je vyčesaný do velmi jemného vlasu, přesahujícího na vnější stranu bot, kde obepíná kotníky. Zapínání v oblasti nártu tvoří zip usnadňující pohodlné obouvání. Podrážka s výrazným vzorkem zmenšuje riziko uklouznutí na namrzlém chodníku, takže se můžete směle vydat do terénu: DÁMSKÉ ZIMNÍ BOTY Z EKO KŮŽE, S BERÁNKEM, vel. 37-41.
Prošívaná bekovka, klobouček z angory a slušivá čepice s aranžovaným navolněním patří pokaždé k jinému typu outfitu. Zatímco bekovku obléknete k bundě, úzkým džínám a zimním teniskám, měkký klobouk bude slušet módnímu rozvolněnému prošívanému kabátu, a čepici oblékněte nejlépe k hladkému vlněnému plášti s vázačkou v pase. V každém případě záleží na tom, v čem se dobře cítíte. Umíte-li čepice nosit, víte, že sluší každé ženě v každém věku: PROŠÍVANÁ BEKOVKA ve 3 odstínech / CHLUPATÝ KLOBOUK S ANGOROU ve 2 odstínech / TEPLÁ ČEPICE Z VLNY MERINO ve 3 odstínech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.