CHALUPA JE DRUHÁ DOMÁCNOST

HRUŠKOVÝ MED S ROZMARÝNOU
6.5.2019
POMERANČOVÁ KÁVA A KONVICE PRO GOLFISTU
9.5.2019

Víkendová stavení se už dávno probudila ze zimního spánku. Jako každý rok očekáváme sezonu plnou pohody.

Všichni, kdo rádi chataříte a chalupaříte, víte, že vedle odpočinku a aktivního pohybu na čerstvém vzduchu nabíjejícím energií, je tu ještě domácnost. Aby byla zvladatelná, měla by být plná praktických věcí. Jsme trošku náročnější, než byli naši předkové, kteří začínali chatařit na zelené louce, odmítali zavedení elektřiny, aby si uhájili svobodu a romantiku, a o mobilních telefonech neměli ani potuchu a klidně na sebe volali přes plot. Dnes chceme mít dobře uvařeno, mít krásné zázemí pro setkání s přáteli, a vlastnit vzorně uklizenou zahrádku se záviděníhodným trávníkem. V podstatě na sebe klademe další nároky podobné životu ve městech, z nichž prcháme ven.

Umíte-li si dobře zorganizovat chod své domácnosti, zvládnete i zjednodušenou formu hospodaření ve svém víkendovém domově. Hlavně si připusťte to zjednodušení. Vařte co nejvíc venku na vařiči nebo v elektrické pánvi, grilujte pod širým nebem, a rozhodně se doma nezdržujte víc, než je nutné. Přispěte si v lehkých peřinách, s kterými si poradí pračka bez vaší účasti, a ráno přehoďte lůžkoviny přes zábradlí, aby se nadechly voňavého vzduchu. Pořiďte si záclony na míru, které není nutné žehlit, a na začátku sezony vyhoďte vše nepotřebné. Jen věci na uskladnění uspořádejte do úložných boxů a vakuových pytlů šetřících místo, a nezapomeňte si sepsat seznamy, kde co leží.

Nechte si kolem sebe vzdušný prostor, kde bude stále nálada vymýšlet zábavu a odpočívat. Právě proto jste venku!

O přednostech bavlny v souvislosti se spaním asi není nutné hovořit. Na venkov si pořiďte povlečení, které zapadne do okolního stylu a hlavně - připomene vám prázdniny z dětství. Bavlněné ložní povlečení Matylda v červené nebo modré to zaručeně dokáže. Motiv tištěné krajky připomíná retro 70. let, ale můžete si vybrat z celé plejády kostiček, puntíků a proužků, kterou naleznete na našem e-shopu i v prodloužených délkách: LOŽNÍ POVLEČENÍ MATYLDA, povlak na polštář - 70 x 90 cm a povlak na přikrývku - 140 x 200 cm, od 599 Kč.
Souprava dvou nejužívanějších kusů nádobí je určena k vaření na všech typech sporáků včetně indukce. Odlévaná pánev i kastrol Grande mají nepřilnavý povrch a lze v nich smažit, dusit a opékat s minimální potřebou tuku. Díky odnímatelné rukojeti je využijete také k zapékání v troubě. Odnímatelná rukojeť poskytuje mnoho výhod - můžete ji nasadit na pánev či kastrol pouze při manipulaci s nádobím a poté vše uložíte na minimálním prostoru: SOUPRAVA GRANDE s odnímatelnou rukojetí, 1299 Kč.
Úložný box s rozměry 55 cm x 40 cm x 30 cm pojme docela velké množství věcí. Ale mnohem úspěšnější budete, když využijete integrovaný vakuový pytel, v němž uskladníte oblečení, další textilie a dokonce i deky nebo polštáře. Box je vybaven zapínáním na zip po celém obvodu k pohodlné manipulaci, opatřen úchyty po obou stranách a vnitřními výztuhami pro zpevnění: ÚLOŽNÝ BOX MADISON XL, objem vakuového pytle 150 l, 989 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.