ČAS NA DOBRÉ SKUTKY

5x NAPEČENO MÍSTO CUKROVÍ
14.12.2021
VÁNOČNÍ HOUBOVÝ KUBA
16.12.2021

Advent by měl být dobou zklidnění, rozjímání a dobročinnosti. Protože za sebou máme všichni další náročný rok, řekli jsme si, že zejména pomoci je letos zapotřebí více než kdy jindy. A opravdu jsme se do toho opřeli. 

Pomáháme rádi. Někdy to jsou jen malé dobré skutky, jako je zjišťování, kde se zasekl váš balíček. Jindy větší, jako například darování povlečení do chráněné šicí dílny. Ale nebojíme se pustit ani do větších projektů, ať už jednorázových nebo těch pravidelných. Letos jsme se více zaměřili na pomoc seniorům. 

vnoucata

JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

letos poprvé jsme se stali Ježíškovým vnoučetem

Projekt Ježíškova vnoučata pomáhá seniorům od roku 2016. Už loni jsme si pročítali seznamy přání a zjistili, že velmi často si přejí dárky, které my nabízíme - hřejivé deky, povlečení nebo napínací potahy pro proměnu oblíbeného křesla. Rozhodli jsme se jít ale přímo ke zdroji a domluvit se s organizátory akce. Potvrdili nám, že nejsou rádi, když firmy vybírají drobná přání. Základem projektu je totiž si darováním sám udělat radost. Vybrali nám menší domovy Na Třešňovce v České Skalici, kam bychom mohli věnovat dárek každému obyvateli. Bez dlouhého přemýšlení jsme vybrali jeden z našich nejoblíbenějších produktů - hřejivé beránkové deky. Díky tomu, že nabízíme celou řadu dekorů, nadělili jsme květinový vzor pro romantické duše, vzor zebry pro ty, co kytky zrovna nemusí, a veselou žlutou deku s puntíky pro pány. Všech 138 heboučkých dek jsme poctivě zabalili a naložili do 3 aut. Právě o deky je mezi seniory velký zájem. Obzvlášť o ty lehoučké, měkoučké a hřejivé. Těšíme se, až si každý obyvatel domova rozbalí svůj hřejivý heboučký dáreček. 

blanik_2

NÁKUPY PRO DOBROU VĚC

nakupte se slevou a ještě přispějte na dobrou věc

Pokud si pouštíte rádio Blaník, určitě vám neunikl náš ničivý jezevčík. Před letními prázdninami jste mohli zaslechnout, jak děláme radost posluchačům ve hře "Blaník platí vaše účty". Proto jsme chtěli společně s Blaníkem potěšit v předvánočním čase  nejen posluchače, ale i přispět na dobrou věc. Vy tak můžete nakoupit vánoční dárky se slevou 10 % a my pak 10 % z hodnoty objednávky věnujeme ve formě produktů domovu seniorů U Biřičky. Pomoci můžete i vy. Stačí, když u vaší objednávky zadáte v košíku zadáte kód BLANIK. Bude vás těšit pocit z výhodného nákupu, ale zároveň i pomoci. 

Domov u Biřičky jsme nevybrali náhodou. Některé z našich zaměstnanců dobře znají a naše produkty jim čas od času zpříjemní život. Vzory našeho povlečení vídali na obličejích sestřiček v podobě látkových roušek, které jim jedna z našich šikovných kolegyň ušila. Díky napínacím potahům si pak hoví ve svých oblíbených křeslech. Rádi bychom je díky vám potěšili hřejivými dekami. Ano, je o ně opravdu v této věkové kategorii velký zájem. 

Dobry-andel_logo-01

TRADICE DOBRÉHO ANDĚLA

ani letos jsme nezapomněli na Dobrého anděla

Spolupráce s Dobrým andělem patří mezi první velké projekty, do kterých jsme se zapojili. Nadaci Dobrý anděl podporujeme už od roku 2015 a od roku 2016 jsme pak i jejím finančním partnerem a kromě podpory rodin peníze putují i na provoz nadace. Letos tedy slavíme už šesté andělské narozeniny. Převedeno na lidský život se stáváme předškolním mazákem. Celkem jsme podpořili již 279 rodin a vážně nás to moc hřeje u srdce. Prostřednictvím Dobrého anděla  pomáháme navýšit měsíční příjem rodin s dětmi, které přivedla těžká nemoc do finanční tísně, v průměru o 20 %. Věříme, že tato pomoc je důležitá a má smyl.

 

robin

PŘILOŽTE RUKU I VY

do všech projektů se můžete přidat s námi

Podle průzkumu bylo jedním z nejčastějších předsevzetí pro rok 2021  mít pozitivnější náhled na život. Ukázalo se, že jedním ze způsobů, jak zůstat pozitivní, je dělat radost druhým. Můžete se zapojit do některého z projektů jako my. Možná to stihnete ještě letos nebo si to dáte jako předsevzetí pro rok příští.

"Umět udělat radost druhým bez očekávání, že dostaneme něco nazpět, nedělá bohatými pouze druhé, ale i nás samotné."
Petr Havránek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.