BONBONOVÉ ŠPÍZY NA TÉMA MUFFINY

5 JÍDEL Z JEDNOHO PEKÁČE
30.4.2019
HRUŠKOVÝ MED S ROZMARÝNOU
6.5.2019

Pro radost dětí uděláme cokoliv. Chystáte-li rodinnou oslavu nebo dokonce dětskou party pro haldu dětí, vyrobte jim vtipné pohoštění.

Je fakt, že cpát se bonbony není to pravé, ale stejně na ně vždycky dojte. Pokud je přísun pamlsků regulovaný, není to až taková potíž. Za želatinové bonbony by se děti většinou upsaly i čertu, takže jednou za čas povolte. Na špejli se jich tolik nevejde, takže je každá porce docela umírněná.

Muffinové téma se na oslavu perfektně hodí. Pokud rádi pečete, pak jsou malé nazdobené porce dortíků naprosto ideální. Navíc k nim můžete oslavenkyni věnovat pestré dezertní talíře a hrnky s podšálky. Další textil a tipy na přípravu oslavy naleznete v galerii pod článkem.

A pokud si chcete vyrobit želatinové medvídky a další potvůrky přímo pod vlastním domácím dozorem, pořiďte si speciální výrobník a mrkněte na video, co s ním. Bonbony nejsou tak pevné, jako kupované, takže se na špíz nehodí, ale na oslavě zabodujete.

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA VÝROBU ŠPÍZŮ

Bonbonové špízy připravte na poslední chvíli. Želatinové bonbony se na vzduchu docela dost vysuší, a pak na špejlích ztvrdnou a jdou špatně dolů. Nebojte se, děti se postarají, aby zmizely na posezení. Připravte si:

  • špejle s hroty
  • různé tvary a chutě želatinových bonbonů
  • marshmalow
  • papírové košíčky na pečení muffinů
  • papírové košíčky na pralinky
  • dortové krajky o průměru 10 cm
  • nůžky a kancelářské lepidlo

ROZTANČENÉ BALETKY

Z dortových krajek a košíčků na muffiny vzniknou křehké sukénky, které když dokončíte kouskem pěnového marshmalow, vypadají jako šaty pro baletku. Pod sukénku se vejde pár želatinových bonbonů a dále pokračujte, jak vás napadne. Takže od začátku - na špejli napíchněte pěnový bonbon a posuňte ho vzhůru. Těsně pod něj navlékněte sukénku, kterou na místě zajistí další bonbony. Sukénku, nebo celou kaskádu sukének, vytvoříte tak, že nastřihnete dortovou krajku směrem do středu, vystřihnete malý klínek, krajku stočíte do kornoutku a okraje slepíte lepidlem. Bez lepení můžete použít i košíček na muffiny. Můžete dát dva pod sebe, aby vyniklo plizování. Pod velkou sukénku můžete přidat ještě jednu spodničku, lze zkombinovat košíčky na pralinky a pod. Jistě vás napadne spousta variací. Přiznávám, že jsem si docela hezky pohrála.

SADA VAFLOVÝCH UTĚREK SE HODÍ I K PROSTÍRÁNÍ

Dalším tipem na pohoštění je ovocná pěna. Rozmixujte přírodní jogurt či tvaroh s jahodami nebo borůvkami a hned získáte zdravější mlsání. K prostírání můžete využít i vaflové utěrky s výšivkami dortíků. Vypadá to, že tahle oslava bude ryze holčičí...

Až budete mít pořádnou kytici špízů, můžete začít slavit. Určitě přibude i dortík nebo nazdobené cupcaky, které mají děti tolik rády. Úplně nejjednodušeji je napeče domácí pekárna Clatronic, podívejte se na další video. Kromě muffinů zvládne i pečení donutů a oblíbených kuliček na špejli, cake pops.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.