BLESKOVÝ ZAJÍČEK NA KOLEDU + ŠABLONA

JARNÍ ŠPENÁTOVÉ KNEDLÍČKY V HRNCI MORRETI
6.4.2017
DOMÁCÍ LEDOVÁ ČOKOLÁDA
10.4.2017

ornament_01
Obchody sice přetékají velikonočními cukrovinkami pro děti, ale možná vnímáte, jako já, že nabídka je víceméně každý rok stejná. Nakreslila jsem pro vás vystřihovánku zajíčka, s kterou zabalíte originální dáreček po svém.

Pokud k tomu najdete jeden volný večer na napečení domácího cukroví, nebo na výrobu čokolády, lanýžů (samozřejmě bez alkoholu) či domácích marshmalows, budeme vám nápomocni naší nabídkou cukrářských pomůcek (naleznete zde).

Papírový obal na celofánový sáček cukrátek zvládnete asi za půl hodiny. Tvoří ho dva úplně stejné díly, které si vystřihnete podle přiložené šablonky, a slepíte lepidlem. Vznikne prostorový papírový obal, taková jednoduchá krabička, kterou lehce převažte mašlí a naplňte dobrotami. Šablona je pro vás připravena ke stažení a vytištění na běžné stolní tiskárně na formát papíru A4.

ornament_02

DSCF4617

STÁHNĚTE SI ŠABLONU

Krabičku tvoří 2 stejné papírové díly. Nejprve si stáhněte šablonu zajíce v pdf a vytiskněte na obyčejný kancelářský papír. Překreslete si ji 2× na potištěný karton a oba díly vystřihněte (správný díl je ten s textem, vlevo jsem jen trénovala tvar zajíce). Na slepení dílů použijte nejlépe lepidlo Tenyl, které okamžitě dobře drží.

DSCF4623

ROZLOŽENÁ KRABIČKA

Tady vidíte, jak je výroba krabičky jednoduchá. Oba díly slepte lepidlem v místě vyznačeného dna přes sebe, čímž dno zdvojíte a zpevníte. Budete-li dávat do krabičky něco těžšího, můžete dno zevnitř ještě vyztužit lepicí páskou, ale není to nutné. Na bocích a na uších jednoho z dílů vytvořte přehyby pro slepení.

DSCF4628

JEŠTĚ SLEPIT…

Zajíce postavte na základnu a vlepte oba boční díly směrem dovnitř krabičky. Nyní slepte uši, přičemž lepidlem natřete vytvořené přehyby jednoho dílu a na druhém tyto přídavky odstřihněte; zde nejsou zapotřebí. Ouška slepte a zajistěte na chvíli kolíčkem.

DSCF4635

HOTOVÝ ZAJÍČEK

Teď už jen vytvořte ocásek – např. z uplstěného kousku ovčí vlny, ale také můžete přilepit umělou kytičku, velký knoflík apod. Chcete-li, vyrobte si z kousku potištěného kartonu cedulku pro vepsání jarní gratulace. Dovnitř krabičky vložte celofánový sáček s cukrovím a kolem krčku zavažte zajíčkovi mašli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.