BARVA KORÁLU SE STALA BARVOU ROKU

4x SLADKÉ ZIMNÍ DŽEMOVÁNÍ
22.1.2019
OBLÍBENÝ DOMÁCÍ MEDOVNÍK
24.1.2019

Stalo se zvyklostí, že řada významných společností určuje v závěru roku barvu pro příští rok. Nejedná se o módní diktát, ale o jiný, svěží pohled na bytový design, poukazující na nový vývoj odlišující se od stávajícího.

Jednou z takto se angažujících firem je koncern Pantone každoročně vyhlašující barvu roku. Pro rok 2019 se jí stala barva Living Coral - odstín přírodního korálu v celé škále jemných červeně oranžových nebo růžově grapefruitových tónů až po sytý odstín s nádechem skořice. Celá paleta barev skrývá zlatavý podtón a má jednu nespornou devízu. Působí nádherně a konejšivě. Je to barva bezpečného zázemí i elegantního domova. Kombinujte ji s klidnými neutrálními tóny a špetku kontrastu přidejte černou.

Zadívat se do nové barevnice stojí za to. Jistojistě nepůjdete předělat svůj stávající interiér (není to tak jednoduché, jako pořídit si nové šaty), ale je možné, že ho s jarem osvěžíte novými prvky, které vás dobře naladí. A pokud právě dotváříte nový prostor, může být atraktivní korálová barva impulsem ze zcela neznámých vod. Nakonec korál do nich patří, a tak myšlenku rozvíjejte dál - přidejte k němu šedé tóny kamenitého pobřeží, čistotu smetanové a pro kontrast stopy černé nebo azurově modrých dálek.

Korálovou barvu naleznete na našem e-shopu nejen na povlečení nebo na drobných bytových doplňcích, ale také na jednobarevných napínacích potazích Buklé, které jsou určeny na bleskovou renovaci starších křesel a pohovek, případně pro ochranu nového sedacího nábytku. Nabídku naleznete zde.


Mezi potahy Buklé, které nabízíme v 10 barevných odstínech a mnoha tvarových modifikacích, nechybí ani aktuální korálová. Jak začlenit tuto barvu do interiéru a jak pracovat s doplňujícími barvami kolem, se dočtete v dalším článku, na který se prokliknete obrázkem. Soulad korálové barvy s neutrálními tóny smetanové, šedé či jemně růžové, pomůže prostor uklidnit a zjemnit. Pro představu vám poslouží úžasná paleta ovocných barev nebo tónů čajových růží. K barvám vzbuzujícím temperament patří výrazná azurová modř vycházející vstříc létu. Barvy vyniknou v sousedství geometrických dekorů i květinových vzorů s motivy inspirovanými přírodou: BIELASTICKÉ POTAHY NA DVOJKŘESLO, š. 120-160 cm, 1695 Kč.
Ložní povlečení ze sametového mikroplyše rychle zahřeje a udrží teplo. Je to příjemné zvláště v chladnějších prostorách ložnic nebo přímo na chalupě, kam přijíždíte jen občas. Hřejivému pocitu napomáhají také barvy, které vás přivítají hned na prahu ložnice. Patří k nim tóny korálové barvy, které si v sobě nesou stopy slunce: MIKROPLYŠOVÉ POVLEČENÍ NA JEDNOLŮŽKO, 995 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.