ADVENTNÍ KALENDÁŘ S NOVÝM KATALOGEM

PERNÍKOVÉ OZDOBY NA STROMEČEK
15.11.2021
SVĚTÝLKA A SVŮDNÉ VŮNĚ VÁNOC
18.11.2021

Podzimní večery jsou jako stvořené pro plánování nastávajícího období. Blíží se adventní čas a s ním psaní psaníček Ježíškovi...

Toto období si často dokážeme pokazit tím, že na sebe nabereme fůru nezvladatelných povinností, bez nichž svátky dozajista nepřijdou. Zapomínáme na pohodu a romantiku chvilek, na obyčejné těšení se, které je ze všeho nejhezčí a každý ho máme v sobě schované z dětství. A tak se letos těšme. Na cukroví, na vůně, na drobné dárky, na první stopy v bílém sněhu. Hoďte domácnost trochu do lesku a vylovte společenské hry a koledy. Letos budou krásné Vánoce!

A aby to všechno odsýpalo, uspořádejte si myšlenky, co lze zvládnout a co vypustit, včas si naplánujte pečení i úklid, a dárky s rozumem vyřešte - třeba u šálku kávy. My všichni se budeme snažit vám alespoň tuto porci starostí usnadnit naším Adventním kalendářem předvánočních radostí a povinností, aby vám zbyl čas na všechno ostatní.

 

Připravili jsme pro vás pomocníka, který vám pomůže zvládnout předvánoční shon bez velkého stresu. Vybrali jsme nejlepší tipy na dárky, s nimiž se docela určitě trefíte, a beze spěchu a front je pořídíte na našem e-shopu. No, a v případě, že se přece jen netrefíte do vkusu obdarovaného, nic se neděje. Na vrácení zboží máte 90 dní a pořídit něco nového je hračka! Pokud si s objednávkou nevíte rady, stačí zavolat na naše zákaznické oddělení.
Do nového katalogu jsme zamíchali vyzkoušené recepty na cukroví a také pár rychlovek, které se dají zvládnout na poslední chvíli. Nechybí ani tipy na oblíbené dárky z domácké kuchyně, těšící úplně nejvíc, protože jste do nich vložili své nadšení, práci a čas. 
Náš adventní katalog s kalendářem vám napoví, co je třeba zařadit a v jakém sledu naplánovat, abyste postihli alespoň část z radostí, které prosinec naplňuje až po okraj. V okamžiku, kdy kliknete na okénka, otevře se vám článek z tohoto blogu, nebo odkaz na konkrétní zboží z e-shopu. Totéž platí i pro další stránky s recepty.
Přejeme vám příjemné čtení a především klidný předvánoční čas!

ADVENTNÍ KALENDÁŘ S NOVÝM KATALOGEM

CO KDY NAPLÁNOVAT

  • Nabídka adventních aktivit je pořádně široká. Vyberte si z ní však jen to, co vás těší a nezatíží vaši fyzičku. Nemusíte stihnout všechno a zárukou úspěchu toho co zbude, je správné načasování. To je přesně ta ingredience, která vás dokáže zbavit předvánočního stresu. K tomu vám může pomoct náš pečlivě připravený přehled činností.
  • Druhým důležitým úkolem je - naučit se požádat o pomoc a rozdělit úkoly na všechny členy domácnosti. Ne každý problém leží na vašich bedrech.
  • A za třetí - zkuste také odpočívat. Vyrovnat duševní síly je ze všeho nejdůležitější. Velké přepětí pak nesrovnají vitaminové doplňky, ani silná vůle. Najděte si čas na krátké procházky, i na popovídání s někým blízkým. Určitě prožívá to stejné, a docela hezky se spolu odreagujete.
svicen nahled

VÝZDOBA VAŠEHO DOMOVA ZAČÍNÁ ADVENTEM

  • V neděli 28. 11. přivítáme 1. adventní neděli, kterou nazýváme železnou. Spolu s ní se děti těší na adventní kalendáře, které začnou odpočítávat dny do Vánoc.
  • Je čas připravit adventní svícen, na němž se postupně rozsvítí čtyři svíce vždy s následující nedělí bronzovou, stříbrnou a zlatou. Ještě máte chvilku pro vymýšlení tradičního adventního věnce, nebo volnějšího seskupení svíček, které mohou být ukotveny v samostatných hrnečcích, ve velkém hliněném květináči, ve sklenkách na víno, zkrátka jak se vám zalíbí. Právě tak vzniklo aranžmá ze staré formy na bábovku. Návod naleznete v katalogu nebo ZDE.
  • Nezapomeňte na výzdobu oken. Nemáte-li možnost zkrášlit parapet, zavěste do okna svítící hvězdu nebo řetěz. Originální lucerničky na parapetní desku vyrobíte i z obyčejných zavařovacích sklenic. Nepravidelně je nastříkejte na bílo a hrdla dokončete větvičkami, stužkami a drobnými bobulemi i šiškami, které si přinesete z procházky. 
  • Pokud jste dodnes nestavěli betlém, můžete to napravit. Ať už si vyberete dřevěný nebo dokonce plyšový (naleznete na e-shopu), bude patřit dlouhá léta k dekoracím, na něž se budete každoročně těšit.
  • V polovině adventu pamatujte na nákup jmelí a obdarujte všechny, které máte rádi. Přinese jim štěstí.
ADVENTNÍ KALENDÁŘ S NOVÝM KATALOGEM

RECEPTY NA NEJOBLÍBENĚJŠÍ CUKROVÍ

Každá rodina má ty svoje. Jsou nej a nejlepší, a s tím nikdo nic nenadělá. Přesto každoročně pátráme a porovnáváme, jestli se někde nenajde nějaká zajímavá inovace. I když vánoční svátky nejsou zdaleka jen o sladkostech, pečení drobného tradičního cukroví patří k procedurám, s nimiž se každoročně ochotně zavíráme v kuchyní. I kdyby se napekly jen perníčky a dost - vůně, které se usadí v prostoru, jsou nezaměnitelné.

  • Udělejte si včas pečicí rozvrh a porozhlédněte se, zda si nepotřebujete ještě něco dokoupit, co vám v uplynulé sezoně v kuchyni scházelo.
  • Překonejte se, a letos se už doopravdy naučte uplést vánočku. 
  • Počet oblíbených druhů cukroví nezapomeňte zredukovat na polovinu, určitě to bude stačit.
  • Pokud pečete opravdu rádi, připravte cukroví pro někoho, kdo na něj nemá trpělivost. Přidáte-li atraktivní ambaláž, budete mít skvělé dárky pod stromeček (viz katalog a foto).
polstar nahled

TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY I NA SLAVNOSTNÍ BALENÍ

Nastává čas velkého dárkování. Dárky mají být malé a milé, od srdce, s vtipem, praktické i romantické. Každému pro potěšení. Ideální jsou dárky, které se dají sníst a vypít nebo do roka a do dne spotřebovat. K takovým patří kosmetika, bláznivé ponožky těšící se mimořádné oblibě a spousta drobností, které mohou být zaměřeny jen a jen na Vánoce. K těm nejoblíbenějším patří:

  • svíčky, aromalampy a vše, co nádherně voní a zpříjemňuje osobní chvíle
  • hrnečky, které se dají naplnit kosmetikou, sladkostmi i  lístky do kina
  • milé vánoční dekorace, které mají vtip
  • květinová aranžmá
  • jedlé dárky z domácí kuchyně
  • vše, co je chlupaté a muchlací - huňaté ponožky, deky a plédy, čepice a ponožky. Dávno neplatí, že měkouši nikoho nebaví.
orisky_nahled

ROMANTIKA STARÝCH ZVYKŮ

Naši předkové dodržovali celou řadu lidových obyčejů, v nichž byla skryta poselství do dalšího roku. Byla by škoda na ně zapomenout. Sedněte si v klidu kolem stolu a zkuste si každý vzpomenout alespoň na jeden. Obohaťte si jimi Štědrý den a užijte si tajůplný večer:

  • pod zavěšeným jmelím smí muž políbit každou ženu
  • na Štědrý den držte půst, uvidíte zlaté prasátko
  • z rozpuštěného olova nalitého do studené vody lze věštit osud; zkoumejte, čemu se odlitek nejvíce podobá
  • pouštění lodiček z oříšků mělo řadu významů (viz proklik obrázkem)
  • svobodná děvčata mohou házet střevícem přes hlavu - které padne špičkou ke dveřím, ta odejde z domu
  • pod prostřené talíře dejte šupinku z kapra, přinese vám v novém roce peníze :o)

1 komentáře

  1. Jana napsal:

    Děkujeme, a též si přejeme, aby vaše káva skvěle chutnala z našich decoDomáckých hrnečků a konviček. Na e-shopu máme i řadu tradičních vánočních dekorů – https://www.decodoma.cz/Napoje/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.