ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO MALÉ I VELKÉ

VÁNOČNÍ STOLOVÁNÍ JE O ÚTULNOSTI A POHODĚ
11.11.2020
JAK ZABALIT SVAČINU DO ŠKOLY
16.11.2020

Adventní kalendáře v posledním čase překypují nápaditostí. Děti se na ně každoročně těší, protože jim zkrátí čekání na Ježíška.

Ubíhající čas se špatně měří. Tím spíš těm nejmenším a tak se jim snažíme všemožně zpříjemnit dny do nadílky. Tyhle radosti mě minuly, protože když jsem byla malá, po adventních kalendářích nebylo vidu ani slechu. Celý život jsem netušila, jak je to hezké dostat adventní kalendář! Mnohokrát v životě jsem kalendáře navrhovala, sama vytvářela, psala o jejich historii, ale svůj první adventní kalendář jsem dostala až letos. Od dětství jsem se vzdálila desítkami let, ale už teď se těším - že budu odpočítávat.

Historie kalendářů s malými dvířky, za nimiž se schovává nějaký pamlsek, nespadá do hluboké historie. Týká se počátku let 20. století. Od toho času dostaly kalendáře tisíce podob. Zvláště u nás, kde je tolik šikovných rukou a obrovská řemeslná tradice, lze spatřit kalendáře nejen ploché papírové, ale také prostorové, závěsné a z nejrůznějších materiálů, od kartonu, textilu, až po ovčí rouno. Velký šuplíčkový kalendář, který jsme pro vás letos přichystali, je zhotoven ze dřeva, a je natolik bytelný, že ve vaší rodině vydrží pěknou řadu let. Přivedl mě na myšlenku, že ho klidně mohou dostat i dospělí, případně ho zdědit po svých dětech :o) Myslím, že podržet si v sobě kousek dětství, je to nejhezčí, co se nám v životě může stát. A kdybyste potřebovali pár tipů pro Ježíška, najdete je v galerii pod článkem.


 

 

Adventní kalendář s velkými šuplíčky na spoustu malých radostí

Dřevěný adventní kalendář je vybavený dostatečně prostornými šuplíky, do nichž se vejdou pamlsky, vánoční ozdoby i drobné hračky. Zavřená skříňka vypadá jako kniha, takže ji po svátcích začleníte třeba i do knihovny. Po otevření děti objeví plastickou krajinu podsvícenou LED světýlky vytvářejícími příjemnou atmosféru.

VYŠPERKOVANÝ KALENDÁŘ PRO VELKÉ SLEČNY

advent1
Tak takhle naplněný kalendář mohou dostat i ženy všeho věku. Víte, co parády se do něj vejde? Bižuterie, veselé vzkazy, psaníčka s vyznáním, čokoládky. Zůstaneme-li u šperků, kalendář se dá docela dobře používat po celý rok.

VELKÉ ŠUPLÍČKY SPOLYKAJÍ SPOUSTU VĚCÍ

advent2
Kalendář má precizní zpracování a docela určitě se u vás doma zabydlí. Využijte toho, že do šuplíků se klidně vejde společná nadílka i pro sourozence.
Ubíhající čas, který se těm malým vleče, nás dospělé postrkuje dopředu stále rychleji. Zpříjemněte si společné adventní dny romantickým odpočítáváním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.