7x JARNÍ DEKOR PRO RADOST

VELIKONOČKA S JABLKY A OŘECHY
6.4.2020
OPTIMISTICKÉ TIPY Z LETNÍHO KATALOGU
8.4.2020

Velikonoce jsou tu, a je nejvyšší čas vymést pavučiny, ozdobit okna a vymyslet sváteční  jídelníček. Oslavme si jarní svátky uprostřed rodinné pohody.

Okna našich domovů nabyla zvláštního významu. Jsou branou do světa, který momentálně není v pořádku, a o to víc si vážíme zázemí ve svých rodinách. Očekáváme jindy optimistické jarní svátky, které si všichni chceme užít, tak se postarejme o to, abychom byli ohleduplní a spokojení s tím, co máme.

Udělat si doma hezkou pohodu, je důležité. Je to naše nejpřirozenější potřeba, tak si svůj jarní domov uspořádejte pohodlně a volný čas věnujte vyzdobení stolu i svých oblíbených míst, kde nejraději odpočíváte. Přineste si pár proutků z procházky a vytvořte si jednoduché aranžmá na okenní parapet, s dětmi odekorujte vyfouknuté skořápky vajec a přivítejte jaro jak se patří. Na stole vám určitě nebude chybět báječný mazanec z domácího receptáře i skvělá velikonoční nádivka. A nezapomeňte na své blízké, jsou-li v dosahu. Se svátečními dobrotami popřejte i pevné zdraví, byť jen přes práh dveří. Určitě bude brzy lépe.

Pokud si pro své slavnostní stolování vyberete přírodní barvy, vytvoříte harmonické prostředí jaké lze neustále obměňovat. Svěží zelené rostliny a každý dotek jiné barvy tu velkolepě zazáří. Rustikální základ krémových barev keramiky a přírodního bambusu na prostírání vytvoří krásné zázemí pro servírování mini mazanečků, které můžete letos napéct pro každého člena rodiny zvlášť.

Dámských dřeváků naleznete na našem e-shopu celou řadu. Sluníčko už se začíná snažit, tak je možné, že si je vbrzku obujeme. Máte-li zahrádku, kde už ledacos roste a kvete, je tu hezká příležitost vytvořit dárkové aranžmá pro radost i pro užitek, a to z docela dostupných věcí.

Je mnoho možností, jak ozdobit velikonoční kraslice. Pokud jste si letos nestihli nachystat potřebný materiál, využijte jednoduše to, co naleznete doma. Vyfouknutá vejce natřete akrylovými barvami (máte-li děti, nebude to problém) a suchý povrch dozdobte kousky prýmků, krajkou i stužkami. Myslím, že vám většina těchto galanterních drobností právě prošla rukama při šití roušek. Nějaké zbytečky ještě najdete.

Sladké pečivo má na našich jarních stolech nezastupitelnou roli. Na své velikonoční beránky, mazance a zajíčky se většinou těšíme od Vánoc. Korunují celé sváteční menu a můžete je využít k radostnému dekorování pomocí vypěstovaného osení, proutků kočiček, omalovaných vajec a kdovíčeho ještě. Uložte své sladké výtvory na prestižní místo své tabule a snažte se je alespoň hodinku uhájit před rodinou...

Poklady po svých předcích máme doma v šuplících všichni. Jsou v nich schované vzpomínky i nostalgie starých časů, kdy se nežilo tak hekticky jako dnes. Možná najdete ještě i vyšívací kruh, do něhož lze podobnou dečku vypnout a vytvořit z ní romantickou clonu do kuchyňského okna doma či na chalupě. Tato dečka byla součástí soupravy prostírek, které jsou již vyprodané, ale jistě si s nápadem poradíte ještě lépe se svými domácími poklady.

Velikonoční stůl obvykle překypuje dekoracemi, květinami a v prvé řadě chutným jídlem. Přesto je zde ještě místo na nápaditě upravené ubrousky. Například na veselé zajíčky, které se naučíte poskládat podle videa. Ukažte skládanku dětem, na chvíli se společně zabavíte.

Využití okenních textilií je nesmírně široké. Stávají se nedílnou součástí interiéru a mohou i ledacos pokazit. Je nutné volit je s ohledem na světlo, výšku oken a charakter prostoru. Zvolený materiál je třeba přizpůsobit také tomu, jak mnoho je třeba se izolovat od okolního světa. Máte-li na oknech k dispozici parapetní desku, můžete celkový rámec dotvořit drobnými dekoracemi. V ne poslední řadě se postarejte o přesazení rostlin a upevnění popínavek, aby se do nové sezony probudily ve vší kráse.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.