6 TIPŮ JAK SI UŽÍT SNÍDANI

SKLENKY NA VÍNO S DÁRKY PRO PŘÁTELE
18.1.2016
TEXTIL V BYTĚ
20.1.2016

Den má začít snídaní. To je bez debat. Všichni, kdo nesnídáte, máte zaužíváno, že to ve vašem denním rituálu prostě jinak nejde. Vím o čem mluvím, chovala jsem se stejně.

Nemusíte toho moc udělat, ale pár věcí je třeba změnit. Problém číslo jedna – je čas. Ten si vyhradit musíte, ale v podstatě mluvíme jen o 30 minutách a ty za to stojí. Problém číslo dvě – je ranní nervozita. Máme přece fůru povinností a ty nám od rána tisknou hrdlo. Už abychom byli někde jinde a řešili je. Opět dobře vím, o čem mluvím…

Pokud se máte jen trošku rádi, zamyslete se nad tím, že jste tu, že začíná nový den, a i když (nebo právě proto, že) nebude úžasný, můžete si dovolit luxus své příjemné ranní půlhodiny. Je to dobrý pocit a opravdu vás nastartuje do nového dne.

1  UKLIZENÁ KUCHYNĚ  Snažte se, aby byl ranní příchod do kuchyně v mezích možností pohodový. Pokud dáváte věci na svá místa, uvaříte si snídani téměř poslepu.

2  MILÉ VĚCI  Pořiďte si pěknou konvici ve své oblíbené barvě, pečivo uložte do zajímavého chlebníku. Věřím, že i vy máte svůj zamilovaný hrneček, který vám po ránu udělá radost. Prostě vás bude bavit mít pěkné věci kolem sebe. Je to důležité, protože vás dokážou probrat z mrákot a dokonce zahnat i ranní rozmrzelost.

3  USPOŘÁDANÁ LEDNICE  Není nic horšího, než se ráno potýkat s mastným papírem od másla, sklenicí v loužičce medu. Mnohem příjemnější je jen vyndat pár předmětů z lednice – máslo v keramické dóze, džem a med ve skleněné misce, mléko v uzavíratelné láhvi. Máte-li všechno pěkně po ruce, věci zase rychle uklidíte.

4  VYMEZENÝ ČAS  Je běžné, že hýčkat sebe i rodinu můžeme jen o víkendu. Ve všední den si málokdo z nás dokáže připravit teplé jídlo. Nicméně večer si můžete na ráno uvařit vajíčka, do misek připravit základ pro müsli apod. Ráno přijdete téměř k hotovému.

5  HŘÍCHY POVOLENY  Ještě k jídelníčku – i když dbáte na zdravou životosprávu, ráno si dopřejte vše, co si přes den odepřete – sladký koláč, topinky, zkrátka co máte rádi. Jednak to přes den vyběháte a navíc budete mít pocit, že jste si pro ten den nemuseli nic odpírat. Ale hlavně, v té krátké ranní chvíli si dopřejete něco, co vám zpříjemní celý den.

6  SNÍDANĚ PRO NEJMENŠÍ  Naučit děti správné stravovací návyky, je těžké. Zde platí vše, co bylo řečeno. Dětem dopřejte při snídani především klid, dobré jídlo a prostřete jim na hezkém nádobí, které je určeno jenom pro ně. Pořiďte jim třeba soupravu s medvídky nebo s postavičkami z jejich oblíbených kreslených filmů. I ony si zvyknou na to, že snídaně je něco výjimečného.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.