5x ZADÁNO PRO ŠVADLENKY

VAFLE ZE SILIKONU I / NASLADKO
15.5.2017
HOTOVÉ ZÁCLONY PŘESNĚ NA MÍRU
17.5.2017

Šití je bezvadný relax. Vím to dobře, protože jsem se mu věnovala řadu let. Ale také dobře vím, kolik nepořádku se kolem nadělá. Mimo to, každý koníček s sebou nese hromadění spousty materiálu, protože každý knoflík a odstřižek se jednou hodí. Využijte je.

Z malých drobností vzniknou dárky, které však hodně potěší. Obvykle stačí krátká chvilka, volné odpoledne nebo večer nad prací, u které si odpočinete, a hned se vám pod rukama narodí malá hračka, talisman pro štěstí, ale také věc, která má svou užitnou hodnotu a může vám dlouho sloužit.

Inspirací a podnětem může být hezký vzorek na látce, nový hrneček, který potřebuje sousedství pěkného prostírání, vymýšlení dárku pro kamarádku. Shromáždila jsem pár tipů, které se vám mohou hodit…


svadleny1

1  Pořiďte si regál na drobnosti  Tak tohle doporučuji v prvé řadě. Všechny pomůcky roztřídit a nastolit pořádek. Jen tak můžete mít pokaždé všechno po ruce. Tento čtyřpatrový regál vám k tomu bude dobrým pomocníkem.

svadleny2

2  Recyklujte a využijte nepotřebné knoflíky  Pokaždé zachráním každý knoflík, který by měl přijít nazmar, patrně to děláte také tak. Jakmile se naskytne příležitost, nechte je opět zazářit. Pošijte s nimi okraj textilní lampy, vytvořte s nimi textilní koláže, manžety na příbory, nebo je využijte jako razítka. Právě tak jsem s nimi potiskla ubrousek do starého servírovacího tácu. Nové hrnky s levandulí se v něm pěkně vyjímají.

svadleny3

3  Vytvořte si dárky pro kamarádky  Novým hrnkem potěšíte pokaždé. Tentokrát jsem nesla hrnečky kamarádce, která ráda šije. Napadlo mě, věnovat jí je i s jehelníčkem. Myslím, že drobnosti od srdce potěší úplně nejvíc, co myslíte?

svadleny4

4  Využijte malé odstřižky  Dají se z nich vytvořit drobné bytové dekorace, vánoční ozdoby, stačí na vytvoření talismanů, můžete je sešít do obrazců vycházejících z patchworkové techniky. Bílé kousky plátna jsem vyhledala pro ušití polštářků naplněných sušenou levandulí. Provoňte si s nimi ručníky v koupelně, uschovejte je do šatníků, kde budete mít jistotu, že se k vám nenastěhují nenasytní moli. A nezapomeňte, že skutečně nevyužité látky patří do sběrných kontejnerů, kde ještě poslouží dalšímu zpracování.

svadleny5

5  Cestovní šití  budete potřebovat všude tam, kde máte čas na svého koníčka. Přibalte si ho na prázdniny, a pokud nemáte šikovnou krabičku, poslouží i krabice od spotřebovaných vajec.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.