5 TIPŮ NA PARÁDNÍ DEZERTY KE KÁVĚ

ČESNEKOVÝ CHLÉB NAAN
24.4.2017
S JAREM BUĎME KRÁSNÍ A ZDRAVÍ
26.4.2017

Pokaždé si myslím, že kdo sladí kávu, možná nemá takovou chuť na něco další sladkosti. A také si myslím, že druhou skupinu, co nesladí, víc honí mlsná. Na druhé straně je málo co tak lákavého, jako kombinace hořké kávy a sladkého moučníku…

Pokud patříte k druhé skupině, pak vám ráda nabídnu pár velmi rychlých efektních receptů a pranepatrnou radu. Připravujete-li sladké pohoštění, snažte se, aby cukroví tvořilo samostatné kousky mající co nejmenší porce. Ze zkušenosti vím, že ke kávě pak stačí jediná, jen pro tu lahodnou kombinaci.


ke kave1

1   Dezert bez pečení + VIDEO  Malinový dezert  zhotovený pomocí kruhové formy (momentálně je vyprodaná) je skvělou rychlovkou, když se vám nechce péct. Přesto s ní hosty ohromíte, protože dezert je efektní a také moc dobrý. Připravte si ho do chladničky a nakonec jen dozdobte čerstvým ovocem.

kekave3

Jedno těsto s malým trikem  Ne, růžičky nejsou vyklopené z nějaké formy, ale každou si ručně umotáte velice jednoduchým způsobem. Jde to rychle, a po pár kouscích vám to půjde jako na drátku. Podívejte se na video, které vám všechno prozradí. K růžičkám z tvarohového těsta podávám ovocné omáčky. Krásně tak zužitkujeme zbytek loňských zásob z mrazáku. K dezertu přidejte nejlépe teplý jahodový nebo malinový rozvar. Na přípravu měkkých těst doporučuji nepostradatelný ruční šlehač.

kekave2 (2)

3   Kremrole do zásoby  Toto cukroví je senzační v tom, že si máslové těsto napečete dopředu a schováte do krabice do chladničky. Před příchodem návštěvy kremrole naplňte šlehačkou, sněhem nebo krémem tak, jak jste zvyklí. Stačí hodinka na souznění chutí a můžete podávat. Hlásím, že příští týden už zase máme šikovné rádýlko se šesti kolečky.

kekave4

Přijdou-li děti  Pokud čekáte dětské hosty, vyrobte jim jejich milované žužu. Je fakt, že domácí pěnové žužu je tak dobré, že se do jeho konzumace ochotně zapojí všichni, včetně dospělých. Naučila jsem na něj úplně každého. Hmota může mít spoustu chutí, a vůbec nemusí být přeslazená. Zelenou barvu dostala díky příměsi super zdravého čaje Matcha.

kekave5

5  Cukrářská klasika  To jsou samozřejmě rakvičky. Vřele doporučuji takto pohostit každou zahraniční návštěvu. Hosté většinou žasnou a hádají, jak se to asi dělá. Stejně, jako kremrole, si lze rakvičky napéct dopředu a pak rychle naplnit šlehačkou. Maxi rakvičky jsem pekla v silikonové formě.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.