5 TIPŮ JAK SE VYSPAT DO RŮŽOVA, KDYŽ VÁM NENÍ DVACET

MOTÝLÍ SNÍDANĚ
10.5.2016
KULAJDA SE ZTRACENÝM VEJCEM
12.5.2016

Čeká vás příjemný spánek – víte, co potřebujete k tomu, abyste ráno vstali čerství a odpočatí?

Samozřejmě jsem zjistila, že s věkem se pohled na pohodlí mění. Už nestačí vyvětraná místnost a kvalitní matrace. Důležité je i to, jak si navodíte pocit klidu, abyste uléhali v dobré kondici. Uprostřed únavy totiž spánek většinou nepřichází.

Zavřete oči a představte si, co je vám před spaním příjemné. A hned dnes to naplňte do puntíku.

1 ZKUSTE SI NAVODIT PŘÍJEMNOU ATMOSFÉRU Mezi hektickým dnem a klidem na lůžku je třeba udělat předěl. Chvíle, která patří horké vaně, křeslu s knížkou nebo pěknému filmu, je ta pravá. My, ženy, to máme jednodušší, protože k tomu vnímáme spoustu drobností. K pohodě přispějí i hebké ručníky v koupelně, voňavý krém, anebo také nový potah na oblíbeném křesle. Hned je nám lépe.

2 DBEJTE NA VÝBĚR LŮŽKOVIN Vzpomínám na složité čištění peří a na přešívání pokrývek. Kdysi dávno se to tak dělalo. Nyní si můžete vybrat z nepřeberného množství letních a zimních dek a polštářů s protialergickými výplněmi, které jsou lehoučké jako pírko, hygienické, a dají se prát. Ani jejich výměna vás nijak nezrujnuje. Vyberte si k nim krásné povlečení, protože vstoupit do útulné ložnice je moc příjemné.

3 ORTOPEDICKÉ POMŮCKY jsou k nezaplacení – tedy zaplatíte je bez problémů, ale dopomohou vám ke kvalitnímu odpočinku celého těla. Nedávno jsem vyzkoušela anatomický polštář pod nohy. Ne, že by se moje problémy vytratily, ale rozhodně se zmenšily. Kamarádce zase pomáhá tvarovaný polštář pro spaní na boku. Proti chrápání také funguje skvělá zbraň – dejte hlavu výš. Klínový podhlavník skutečně zmírní partnerskou noční válku.

4 KDYŽ SPÁNEK NEPŘICHÁZÍ  K celkovému zklidnění organizmu potřebujeme každý něco jiného. Na někoho funguje před spaním sklenice teplého mléka, lžíce medu nebo bylinkový čaj. Na někoho působí meditace a jiný se dokonce potřebuje unavit pohybem. V každém případě zkuste chodit spát až tehdy, kdy cítíte, že zaberete. Pokud se uložíte na lůžko s tím, že v klidu přijde spánek, tak se to určitě nepodaří. Než dojde na léky, dejte si pár bylinných kapek.

5 KONEJŠIVÉ TEPLO Většina z nás spí v chladné místnosti. Není nic nepříjemnějšího, než když musíte v noci nebo k ránu vstát. Mějte po ruce měkoučkou záchranu v podobě huňatých županů a teplých ponožek. Čeká-li vás po příjemné noci klidné ráno, užijte si komfortní snídani v domáckém oblečení. Tak totiž začíná prima den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.