5 NOVINEK Z JARNÍHO KATALOGU

KAFE POD POKLIČKOU
22.2.2016
VŮNĚ KÁVY A ČAJE
24.2.2016

Pomalu v nás odeznívají tóny zimy, a začínáme myslet na jaro. Já tedy určitě. Jaro je moje oblíbené období. Je to začátek – probuzení. Mám pocit, že musím doma všechno převrátit naruby, potřebuji nový vítr do kredenců i pod koberec.

Na běhání po obchodech nemám čas, a tak zkusím zalistovat v našem novém jarním katalogu (pokud ho nemáte, mrkněte na jeho elektronickou podobu). Je tu celá spousta novinek, které zpříjemní praktickou domácnost a zútulní domov.

1 SWEET HOME Každý den nemáme přemalovaný na růžovo. A tak je fajn mít dobře zorganizovaný chod domácnosti. Když tohle zvládnete, zůstává prostor pro pohodu a pro obyčejné lidské radosti. Na chvilky odpočinku, na setkání, na nový film. Pak je pěkné mít po ruce praktické a dekorativní maličkosti, které jsou nám milé. Stačí plechová dóza s kávou, krásný retro hrnek nebo smaltované puntíkaté nádobí na sporáku. Zkrátka po česku – obyčejné domácí štěstí.

2 TRADIČNÍ PEČENÍ CHLEBA Dlouho jsem si myslela, že se mi příprava kvásku a pečení chleba a housek nevejde do uspěchaného života. Omyl. Není to žádný problém a doporučuji vám to vyzkoušet. Samozřejmě v dohledné době přidám recepty a obrázky. Několik let peču „po svém“, ale tentokrát jsem natěšená na ošatky a na keramický pekáč k domácímu pečení chleba (mrkněte na s. 8) a doufám, že vše otestuji.

3 PŘÍPRAVA NA SEZONU Letos u nás dojde konečně na domácí sušičku ovoce, bylinek a houbiček. Pohotově si na ni dělám místo. Možná uskutečníte podobný nákup právě teď, než se vyrojí obvyklé letní výdaje za dovolené apod.

4 TEXTILIE Tohle téma miluji. Rychle něco převléknout do nového, to je velká radost. Osvěžte si ložnici novým povlečením, v kuchyni rozprostřete jarní ubrus a pokud potřebují vaše pohovky nebo křesla nový kabátek, vybírejte z novinek mezi bielastickými potahy. Španělským a italským přírůstkům jsme se nedávno věnovali v našem ateliéru, a moc jsme si to užili. Jednotlivé proměny vám brzy předvedeme. A pokud máte chuť na něco nového a inovativního, pořiďte si úžasné nafukovací křeslo v semišové úpravě.

5 ZELENEJME SE Všichni, kdo máte „zelené ruce“, se už nemůžete dočkat vůně zeminy, cibulí a semínek všeho druhu. Už je to za dveřmi, a tak zatím vybírejte truhlíky, květináče, plůtky, holinky a kdovíco ještě, ať vás počasí nezaskočí. Mě zaujala patrová balkonová sestava truhlíků. Dlouho jsem neviděla něco tak šikovného. Truhlíky jsou umístěny na podstavci s kolečky, takže není problém pod nimi uklízet. Už se těším!

2 Comments

  1. Alena napsal:

    prosím o zaslání katalogu děkuji

  2. Jana napsal:

    Dobrý den,
    katalog zdarma Vám rádi pošleme. Na našem webu hned vedle loga najdete titulní stránku katalogu, zde kliknete na *Prohlédněte si online katalog*, a přímo pod ním je zmíněný objednávkový formulář. Také můžete zavolat našim ochotným operátorkám na 491 204 204, případně napište na objednavka@decodoma.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.